EURO 2012

Büszke vagyok a játékosaimra - Prandelli

Olaszország 2-1-re legyőzte Németországot a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság második elődöntőjében. Cesare Prandelli szövetségi kapitány a 2010-es világbajnokság után azt mondta, nehéz lesz kijutni a kontinenstornára. Ehhez képest az olaszok most a fináléra készülhetnek.

"Elégedett vagyok Mario Balotelli teljesítményével, sokat mozgott, rendre megjátszható volt, nagyszerűen játszott ma este" - méltatta az olaszok két gólját jegyző támadót Cesare Prandelli. "A dicséret azonban az egész csapatot megilleti. Antonio Cassano például eddigi legjobb mérkőzését játszotta az Európa-bajnokságon. Ugyan csak 58 percig volt pályán, de azalatt fantasztikusan futballozott. Igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni erre a mérkőzésre. Büszke vagyok a játékosaimra, egy fiatal, de rendkívül erős német csapatot győztünk le. A fiúk sok mindent megvalósítottak abból, amit egy hónapja gyakorolunk, igaz, az utolsó 10 percre elfáradtunk.Talán ez volt az eddigi legszebb győzelmem szövetségi kapitányként. Most viszont nincs időnk ünnepelni, a következő meccsre kell koncentrálnunk. Szeretek nagyot álmodni, a mai este azonban még csak a kezdete az álmaimnak."

Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya

A Spanyolország elleni vasárnapi fináléról Prandelli elmondta, szerinte a spanyolok a mérkőzés esélyesei.

"Nem hinném, hogy mi lennénk a döntő favoritjai" - véli az 54 éves szakember. "Megpróbálunk a kijevi találkozóra is a lehető legjobban felkészülni. Most igyekszünk gyorsan visszatérni a szálláshelyünkre, hogy kipihenjük magunkat vasárnapra. Annyira sűrű a torna programja, hogy sok múlhat azon, mennyire tudunk túllendülni a fáradtságon. Nem szoktam senkinek sem ajánlani a győzelmeket, de most kivételt teszek. Azoknak az embereknek ajánlom a mai sikerünket, akik hittek bennünk."

EURO 2012
Elődöntő
Olaszország-Németország 2-1 (2-0)
Varsó, 56 ezer néző, v.: Stéphane Lannoy (francia)
 
gól: Balotelli (20., 36.), illetve Özil (92., 11-esből)
sárga lap: Balotelli (37.), Bonucci (61.), De Rossi (84.), Motta 89.), illetve Hummels (93.)
 
Olaszország: Buffon - Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo - Marchisio, Montolivo (Motta, 64.), De Rossi - Balotelli (Di Natale, 70.), Cassano (Diamanti, 57.).
 
Németország: Neuer - Boateng (Müller, 71.), Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Kroos, Özil, Podolski (Reus, a szünetben) - Gomez (Klose, a szünetben).

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!