Férfi kosárlabda

A paksiak fiatal centerére szívműtét vár

Befejeződhet Morgen Ferdinánd pályafutása, miután a paksiak fiatal centerénél szívproblémákat diagnosztizáltak az orvosok. A magyar válogatottnál is számításba vett 21 éves játékost hamarosan megműtik.

A hírt a kosárlabdázó menedzsere, Kertész Nándor közölte a bb1.hu portállal.  "Szeptember végén, október elején szív főartéria elégtelenség miatt orvosi beavatkozásra van szüksége. A rendellenesség miatt sportolói pályafutása során is rendszeresen járt orvosi ellenőrzésekre és egy ilyen kontroll alkalmával derült ki, hogy a műtét tovább nem halogatható. Nyilván ebben a helyzetben egyetlen logikus és ésszerű döntés létezik, miszerint az orvosok tanácsára a szív számára megerőltető sportolói karriert nem tanácsos tovább folytatni. Büszke vagyok játékosomra, hogy fiatal kora ellenére méltósággal és nagy önfegyelemmel viseli ezeket a terheket. Hétköznapi sporttevékenységet a műtét után folytathat, de erőteljesebb igénybevételnek nem lehet szervezetét kitenni."

A paksi együttes fiatal centere kiváló szezont tudhat magáénak, teljesítményét látva nem is számított meglepetésnek, hogy Rátgéber László szövetségi kapitány meghívta őt a válogatottba is.