EURO 2012

900 perce nem lehet gólt lőni Casillasnak

  • VNA
megosztom

Egészen parádésan játszik az egyenes kieséses szakaszban a spanyol labdarúgó válogatott, amely az utóbbi három világeseményen nem kapott gólt a tornák ezen fázisában.

A spanyol válogatott ugyan nem nyújtott meggyőző teljesítményt ezen az Európa-bajnokságon, de címvédőként így is eljutott a vasárnap esti fináléba. Ráadásul tette ezt úgy, hogy tovább nyújtotta az eddig is parádés sorozatát a nagy tornák egyenes kieséses szakaszát tekintve. Utoljára ugyanis még 2006-ban Hannoverben, a franciák elleni vb-nyolcaddöntőben (1-3) kapott gólt a spanyol válogatott (Zinedine Zidane talált be ellenük a 92. percben) a csoportkör utáni fázisban. Azóta kilenc meccsen (közte három hosszabbításos párharccal) át zajlik a gólcsend, így Iker Casillas már 900 perce nem kapott gólt ebben az időszakban.

Iker Casillas kiváló védései is kellettek a spanyolok meneteléséhez - Fotó: AFP

A kijevi Eb-döntőre készülő ibériai csapat ezen találkozókon 10-0-s szériával jutott túl és nyert Eb-t 2008-ban, valamint világbajnokságot 2010-ben. A spanyol csapat két büntetőpárbajt nyert meg ezen időszak alatt, a hollandok elleni két évvel ezelőtti vb-döntőben pedig a hosszabbításban harcolta ki a sikert. A spanyolok ráadásul sorozatban harmadik nagy tornájukat nyerhetik meg most, amire még soha senki nem volt képes a labdarúgás történetében. Címvédést az Eb-ken nem láthattunk még korábban, ebből a szempontból is debütálhatnak tehát a spanyolok, amire minden esélyük meg is lesz, ha hasonlóan jól zár a védelmük, mint eddig.

A spanyolok nagy sorozata a kiemelt tornákon
2008 Európa-bajnokság negyeddöntő Spanyolország-Olaszország 0-0 tizenegyesekkel 4-2
2008 Európa-bajnokság elődöntő Spanyolország-Oroszország 3-0
2008 Európa-bajnokság döntő Spanyolország-Németország 1-0
2010 világbajnokság nyolcaddöntő Spanyolország-Portugália 1-0
2010 világbajnokság negyeddöntő Spanyolország-Paraguay 1-0
2010 világbajnokság elődöntő Spanyolország-Németország 1-0
2010 világbajnokság döntő Spanyolország-Hollandia 1-0 hosszabbítás után
2012 Európa-bajnokság negyeddöntő Spanyolország-Franciaország 2-0
2012 Európa-bajnokság elődöntő Spanyolország-Portugália 0-0 tizenegyesekkel 4-2
2012 Európa-bajnokság döntő Spanyolország-Olaszország ?

 

 


 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

 

megosztom