Átigazolás

Mladen Petric a Fulhambe igazolt - hivatalos

Horvát válogatott játékossal erősített az angol Fulham csapata, miután leigazolta a 31 esztendős csatárt, Mladen Petricet. A támadó négyéves hamburgi tartózkodást követően költözik a szigetországba, ahol újra egykori edzője, Martin Jol kezei alatt dolgozhat.

Mladen Petric, a Fulham csapatába igazolt

Petric még a 2007/08-as idény kezdetén érkezett Németországba a Dortmund csapatához a svájci Bázelből. A Borussiánál egy szezont töltött, ezt követően szerződött a Hamburghoz, ahol négy év alatt 98 bajnokin 38 találatot szerzett. A horvát válogatottban eddig 44 mérkőzésen 12 gólt jegyzett, igaz, a jelenlegi Európa-bajnokságra nem kapott meghívót.

Petric elégedetten nyilatkozott a Fulham honlapjának: „Szeretem a Premier League-et, mindig arról álmodtam, hogy ide igazoljak. Két éve a Hamburggal játszottam a Fulham ellen az Európa Ligában. Nagyon jó volt itt lenni, a közönség fantasztikus, azóta jó viszonyban vagyok a klub összes alkalmazottjával, akivel találkoztam" – utalt a játékos a 2010-es párbajra, amikor a Fulham az elődöntőben 2-1-es összesítéssel búcsúztatta Petric akkori csapatát.

„Nagyon örülök neki, hogy részese lehetek annak, ami a Fulhamnél történik. A csapat jó irányba halad, s ezért döntöttem úgy, hogy ide jövök. Ismerem a menedzsert, tudom, hogy a támadófoci híve, remélem, hogy jövőre a tavalyinál is jobb lesz a Fulham” – folytatta mondandóját az új szerzemény.

Petric és Jol a 2008/09-es idényben, egy éven át dolgoztak együtt a Hamburg csapatánál.