Átigazolás

Megtalálta Dante utódját a ’Gladbach

A német Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach 8 millió euróért leigazolta az Atlético Madrid játékosát, Álvaro Domínguezt. A 23 éves középső védő, miután átesett az orvosi vizsgálatokon, és hivatalossá vált távozása a spanyol fővárosból, könnyek között búcsúzott a klub szurkolóitól.

Az ötszörös bajnok Borussia Mönchengladbach a Bundesliga legutóbbi szezonját a tabella negyedik helyén zárta, így a 2012/13-as szezonban elindulhat a Bajnokok Ligája selejtezőkörében. A Csikók eddig már elvesztették két kulcsemberüket, a Borussia Dortmundhoz távozó Marco Reust és a Bayern Münchenhez igazoló Dantét. Mindkét játékos hiánya érzékeny veszteség lehet Lucien Favre csapata számára, hiszen a 34 német bajnoki mérkőzés közül előbbi kettő, utóbbi pedig mindössze egy találkozóról hiányzott. A vesztfáliai klub a svájci Granit Xhaka és a Hoffenheimtől érkező Peniel Mlapa után azonban újabb érkezőről számolhatott be szerdán, miután 8 millió euróért megvásárolta az Atlético Madrid spanyol védőjét, Álvaro Domínguezt. A 23 éves játékos 2017 nyaráig írt alá a Mönchengladbach csapatához.

Álvaro Domínguez, a 'Gladbach mezével

A námeteknek több kiszemeltjük is volt a brazil középső védő, Dante pótlására, hiszen szó esett a dortmundi Felipe Santana, a francia Mapou Yanga-Mbiwa és Juhász Roland esetleges érkezéséről is. Max Eberl, az együttes sportigazgatója nyilatkozatában minden kétséget eloszlatott: "Álvaro Domínguez állt a kívánságlistánk élén, ami a középső védő posztját illeti. Alapember volt az Atlético Madridban, 2010-ben és 2012-ben Európa Ligát nyert, valamint a spanyol válogatottban is bemutatkozhatott. Büszkék vagyunk, hogy minket választott."

Domínguez csütörtök délután könnyek között búcsúzott el az Atlético Madrid szurkolóitól a Vicente Calderón stadionban.

"13 éves korom óta ez a hely az otthonom. Még mindig hihetetlen számomra, hogy az elmúlt években tagja lehettem annak az Atlético Madridnak, amely európai nagycsapattá vált. Kívánom, hogy így is maradjon" - mondta meghatottan az U21-es Európa-bajnok játékos. "Fiatal vagyok, vannak ambícióim, szeretnék tapasztalatot szerezni más rangos bajnokságokban is. Az Atlético mindig is a szívemben lesz. Nem érzem úgy, hogy a hátsó ajtón kell távoznom, hiszen két Európa Liga, és egy Európai Szuperkupa címhez segítettem szeretett csapatomat. Várakozással teli vagyok, mert Németországba szerződni nagy lehetőség számomra, és szerencsére az ügylettel az Atlético Madrid is jól járt. Bármerre is sodorjon az élet, sosem felejtem el ezt a klubot és a szurkolókat."

Domínguez mai búcsúztatásán a Matracosok sportigazgatója, José Luis Pérez Caminero is jelen volt, aki köszönetet mondott a védő profizmusáért.

"Domínguez megmutatta, hogy igazi vezér, akire mindig lehet számítani. Ez a klub az ő otthona marad. Fiatal még, hosszú út áll előtte, de ki tudja, talán egy szép napon visszatér hozzánk."

Domínguez 2008 őszén, egy 4-4-re végződő Villarreal elleni mérkőzésen mutatkozott be a Primera Divisiónban, azóta 76 meccset játszott az Atlético Madrid színeiben, melyeken öt gólt szerzett. Az előző idényben 28 találkozón háromszor volt eredményes a spanyol élvonalban.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!