EURO 2012

Gattuso a végzet miatt aggódik

A világbajnok középpályás, Gennaro Gattuso aggódik, hogy a sors most az olaszok ellen fordult, és arra figyelmeztette a csapatot, hogy pusztán a történelem még kevés ahhoz, hogy bejussanak az Európa-bajnokság döntőjébe. A Squadra Azzurra még sosem kapott ki tétmérkőzésen a német válogatottól.

A világbajnok középpályás szerint pusztán a történelem még kevés ahhoz, hogy bejussanak az Európa-bajnokság döntőjébe.

"Kicsit félek, hogy pusztán a sors most nem lesz elég. Itália nagy lehetőség előtt áll, de nem szabad leírnunk a németeket" - nyilatkozta a válogatottól 2010-ben visszavonult Gattuso.

"Ott van például Özil és Podolski: sokkal jobban teljesíteni a nemzeti csapatban, mint a klubjukban. És az állítólagos gyenge láncszem, Manuel Neuer az egyik legjobb kapus a világon" - figyelmeztetett a Milantól elköszönő játékos.

Gattuso azt is elmondta, hogy ennek ellenére a németeknek kell kitalálniuk, hogyan győzzék le a németeket, hiszem még nem volt példa erre. Emellett úgy véli, az ominózus világbajnoki elődöntőhöz hasonlóan Andrea Pirlo lehet az olaszok nyerő embere. "Amikor ő ott van a pályán, hitelen minden sokkal könnyebbnek tűnik. A németek sajtótájékoztatóján másról sem lehetett hallani, mint hogy őt kell kikapcsolniuk."

Németország ma este 20:45-től csap össze Olaszországgal Varsóban.

  • Németország - Olaszország 2012-06-28 20:45:00