Átigazolás

Elégedett vagyok, hogy hazatértem - Jordi Alba

Hivatalossá vált, hogy a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon döntőbe jutó spanyol válogatott játékosa, Jordi Alba az FC Barcelonában folytatja pályafutását. A 23 éves balhátvédért 14 millió eurót fizetett a katalán óriásklub a Valenciának.

A kijevi repülőtéren értesült Barcelonába szerződésének tényéről a spanyol válogatott játékosa, Jordi Alba. Amint arról már beszámoltunk, az FC Barcelona és a Valencia 14 millió eurós vételárban állapodott meg, a 23 éves balhátvéd pedig öt évre kötelezte el magát a legeredményesebb katalán klubhoz.

Jordi Alba a Valencia Getafe elleni mérkőzésén

"Régóta vártam erre a pillanatra, nagyon elégedett vagyok, hogy hazatértem" - fűzte rövidre mondandóját a fiatal játékos az ukrán fővárosban.

Jordi Alba kimagasló teljesítményt nyújtott az Európa-bajnokság eddigi mérkőzésein, és miután a spanyol válogatott szerda este bejutott a kontinenstorna fináléjába, a Barcelona új szerzeménye életének talán legfontosabb mérkőzésére készülhet. A Selección szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque is elismerőleg szólt a nemzeti csapat első számú balhátvédjéről.

"Elégedettek vagyunk Jordi Albával, megfelelően pótolja Joan Capdevilát, ami nem könnyű feladat" - nyilatkozta a 61 esztendős szakember, aki a tegnapi Portugália elleni elődöntőre utalva hozzátette: "Fel tudta venni a versenyt Ronaldóval a támadásaink során, uralta a középpályát és remekül védekezett."

Jordi Alba számára nem lesz idegen az FC Barcelonában futballozni, hiszen nevelőegyesületének 2005-ig volt tagja, mielőtt az UE Cornella érintésével a Valenciához szerződött.