Jégkorong

Visszanyal a fagyi - a KHL Amerikába megy

  • VNA

Jövő januárban New Yorkban rendezhetnek KHL jégkorong mérkőzést - erről tudósított az egyik orosz hírügynökség.

Azt már évek óta megszokhattuk, hogy az NHL Európába áthozott alapszakasz találkozókkal népszerűsíti magát az öreg kontinensen. Az viszont merőben új dolog lehet, amit a Kontinentális Hoki Liga (KHL) vezetői jelentettek be a napokban. Az egyértelműen az NHL ellenpólusaként létező bajnokság ugyanis a következő szezonban alapszakasz mérkőzéseket rendez majd New Yorkban, így először lép ki a saját területéről és próbál más piacokat is meghódítani. A KHL a világ második legjelentősebb jégkorong sorozata, amelyben ősztől - a Donbass Donyeck és a Slovan Bratislava csatlakozása után - már 26 csapat szerepel majd. A szeptember 4-én egy Avantgard Omszk - Dinamo Moszkva találkozóval kezdőd ligában orosz, fehérorosz, lett, kazah, szlovák, cseh és ukrán együttesek szerepelnek. A bajnokság vezetői arról álmodoznak, hogy a jövőben egy igazi pán-európai ligát hozzanak létre, két konferenciával és 32 kiváló csapattal.

Csehország után hamarosan az Egyesült Államokban is megismerik majd a KHL logóját - Fotó: ČESKÁ POZICE

Az orosz RIA Novosti hírügynökség a KHL elnökhelyettesére, Vlagyimir Shalajevre hivatkozva arról tudósított, hogy a bajnok Dinamo Moszkva és az SKA Szentpétervár játszhat majd Brooklynban az újonnan felépített Barclays Centerben január 19-én és 20-án. A létesítménynek már amúgy is van orosz vonatkozása, lévén az NBA-ben szereplő Brooklyn Netsnek 2010 óta orosz tulajdonosa van az orosz milliárdos Mikhail Prohorov személyében.

Az egymilliárd dollárért felépített csarnokot a tervek szerint szeptemberben nyitják majd meg, amely a korábban New Jersey Nets néven futó NBA csapat új otthona lesz. A Nets költözése után komoly bajba kerülhet New York ikonikus létesítménye, a Madison Square Garden is. Általános vélekedés ugyanis, hogy a csarnok nem feltétlenül alkalmas már a modern jégkorong kihívásaira, így az sem lenne meglepetés, ha a New York Rangers vezetői is a Barclays Center felé kacsintgatnának.