NBA

Larry Bird elhagyja az Indiana Pacerst

  • MTI
megosztom

Larry Bird úgy döntött, távozik az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Indiana Pacers elnöki posztjáról.

A némileg meglepő hírt Herb Simon tulajdonos és Bird jelentette be szerdán, egy nappal az idei amatőr játékosbörze, a draft előtt.

A ligában minden idők egyik legjobb játékosaként tisztelt Bird 1997 és 2000 között vezetőedzőként dolgozott a Pacersnél, majd 2003-tól lett a vezetőség tagja, 2008-tól pedig elnökként tevékenykedett, és a csapattal kapcsolatos összes fontos döntést ő hozta meg.

Larry Bird átveszi az év sportvezetőjének járó díjat:

Lépése azért meglepő, mert sikeres munkát végzett, az együttes folyamatosan javult, a nagyon fiatal játékosokból álló gárda idén a rájátszás második körben kapott csak ki 4-2-re a későbbi bajnok Miami Heattől. Birdöt idén az év sportvezetőjének választották meg az NBA-ben.

Az 55 éves legendás kosaras játékosként három bajnokságot nyert a Boston Celticsszel, háromszor volt a liga legértékesebb játékosa, és tagja volt az 1992-es olimpián parádézó amerikai Dream Teamnek is. Pályafutásának egyik legemlékezetesebb momentuma az volt, amikor az 1987-es főcsoportdöntőben a Detroit ellen öt másodperccel a vége előtt emberfeletti módon labdát lopott, majd csapattársának gólpasszt adott, így a Boston bejutott a nagydöntőbe.

Larry Bird pályafutásának legemlékezetesebb pillanata:

megosztom