NHL

Kanadai-német vezetőedzője lett az Edmonton Oilersnek

Ralph Kruegert nevezte ki vezetőedzőnek az Edmonton Oilers. Az egykori 45-szörös nyugatnémet válogatott jégkorongozó az elmúlt két évben az Oilers speciális csapategységeit okította sikerrel. A szakember a poszt első számú várományosa volt, miután a klub nem hosszabbította meg Tom Renney lejáró szerződését.

Ralph Kruegert nevezte ki az Edmonton Oilers a franchise történetének tizenegyedik vezetőedzőjének. A patinás, ötszörös Stanley-kupa győztes csapat azután döntött így, hogy bejelentette, nem hosszabbítja meg Tom Renney lejáró szerződését.

Krueger a kanadai Winnipegben, Manitoba állam fővárosában született 1959-ben. Korán Németországba igazolt, ahol a 1. Bundesligában játszott 1979-1988 között. Aktív pályafutásának lezárulta után a Feldkirchen edzője lett, ahol 1994-1998 között sorozatban ötször nyerte meg csapatával az osztrák bajnokságot.

Ezek után a svájci válogatott szövetségi kapitánya lett, ahol 1997 és 2010 között sikert sikerre halmozott. Legnagyobb eredménye a 2006-os torinói olimpián elért hatodik hely, csapatépítő képességének legfőbb bizonyítéka pedig az, hogy a vezetése alatt a 15.helyről a hetedik helyre lépett elő a helvét együttes a világranglistán.

Az elmúlt két szezonban az Oilers speciális csapategységeit vezette. Tavaly az emberelőnyöket 20,6% hatékonysággal, az egész ligában a harmadik legjobb eredménnyel használták ki az Olajosok, míg az emberhátrányos védekezésben is tisztességesen kitettek magukért, 82,4%-kal a tizennegyedik helyet szerezték meg. Eközben a csapat az utolsó előtti, 29. helyet szerezte meg az alapszakaszban, és szégyenszemre egymás után harmadik alkalommal választott a draft első helyén.