Kosárlabda

Hanga Ádám már beszélt Gregg Popovichcsal

  • MTI

Kemény edzésmunkával telnek a napjai Hanga Ádámnak, a magyar válogatott kosarasának, aki tíz napig az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő San Antonio Spursnél vendégeskedik.

A spanyol Manresában légióskodó játékos múlt kedden indult útnak, miután meghívta őt az NBA Nyugati főcsoportdöntőjéig jutott klub, amely a tavalyi amatőrbörzén foglalta le a játékjogát.

 "Az érkezésem utáni első napokban inkább technikai képzést kaptam" - mesélte magyar idő szerint szerda hajnalban. "Az esetek többségében egyedül dolgoztam, és legalább 4-5 edző figyelte minden mozdulatomat. Spanyolországban is magas szinten űzik ezt a sportot, de össze sem lehet hasonlítani az itteni körülményekkel. A klub menedzsmentje az első naptól fogva mindenben segít és támogat. Lehetőségem volt már Gregg Popovich vezetőedzővel beszélgetni, nyitott, kedves ember, és külön éreztette, hogy figyelemmel kísérik a karrieremet Európában. A kötelező orvosi vizsgálatokon a hét első napján túl estem, aztán megkaptam az erősítő programomat a 2012/2013-as szezonra, illetve felhívták a figyelmemet, mire kell odafigyelnem a következő hónapokban. Ezen a héten már többet játszunk 3-3 ellen az edzéseken. Talán akad arra is lehetőségem, hogy kicsit jobban megnézzem San Antoniót..."

A 23 éves kosaras tavaly az Albacomptól került Spanyolországba, ahol stabil kezdőember lett a középmezőnyben végzett Manresánál, és ahol - mint májusi sajtótájékoztatóján elmondta - egyelőre folytatja a pályafutását ősztől.