Vízilabda

Fölényes győzelemmel rajtolt a magyar férfi vízilabda-válogatott

  • MTI
megosztom

Biztos győzelemmel kezdte meg szereplését az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszországi nemzetközi tornán, a nyitónapon a kazahokat verte 11 góllal.

A két négyes csoportban zajló és a londoni olimpiai felkészülést szolgáló cosenzai torna első napján a magyar válogatottnak kellemes ellenfél jutott, és a tudáskülönbség érvényre is jutott Kazahsztán legjobbjaival szemben.

Biros Péter csapatkapitány büntetőből szerzett góljára még válaszoltak, utána azonban folyamatosan elhúzott és egyre növelte előnyét az együttes - számolt be a részletekről a nemzeti csapat honlapja, a www.vlv.hu.

Az első szünetre háromgólosra hízott az előny, két negyed után pedig - "lemásolva" a nyitó nyolc percet - 8-2-re vezetett a magyar válogatott. 

A harmadik játékrészben visszavettek a tempóból Birosék, de a különbség így is nőtt, a befejező nyolc percben aztán a tízgólos különbség is meglett Kiss Gergely ejtésével (13-3), a vége pedig Varga Dénesnek a hajrában esett megúszásgóljával 14-3 lett.

A magyar csapat csütörtökön 17:40 órától a szerb válogatottal játszik.

A csoport negyedik tagja Kanada, míg a másik négyest Olaszország, Montenegró, Ausztrália és Görögország alkotja.

Eredmény:
Magyarország-Kazahsztán 14-3 (4-1, 4-1, 2-1, 4-0)

 

megosztom