EURO 2012

Eusébiót kiengedték a poznani kórházból

  • MTI
megosztom

Elhagyta a kórházat kedden Eusebio, és rövidesen hazautazik Lisszabonba Lengyelországból, ahol a labdarúgó Európa-bajnokság eseményeit kísérte figyelemmel.

A portugálok korábbi klasszis futballistája a hét végén rosszul érezte magát, ezért elővigyázatosságból a poznani központi kórházba szállították. A hetvenéves legendás játékos hazája válogatottját, az elődöntős portugál együttest látogatta meg az opalenicai edzőtáborban, amikor szombaton rosszul lett. Az orvosok a kardiológiai vizsgálatok során kisebb rendellenességet állapítottak meg, de kizárták a szívrohamot.

Eusebio december óta négyszer került kórházba, előbb kétoldali tüdőgyulladással kezelték, aztán nyakfájdalmai, majd magas vérnyomása miatt szorult ápolásra.

A Fekete Párducként is ismert játékos vezetésével a Benfica négyszer jutott BEK-döntőbe, ezek közül kettőt (1961, 1962) nyert meg, míg a portugál válogatottal bronzérmes volt az 1966-os világbajnokságon. A nemzeti együttesben 64-szer lépett pályára és 41 gólt szerzett. 1975-ben vonult vissza.

megosztom