Superstars Series

Egyszerűen szeretném jól érezni magam egy garantáltan izgalmas versenyen - Michelisz

  • MNASZ

2012. május 6. mindenképpen aranybetűkkel vonult be a magyar autósport történetébe: a Hungaroringen lett futamgyőztes a WTCC világbajnoki sorozatában Michelisz Norbert. Nos, a Zengő Motorsport versenyzője ezen a hétvégén ismét megtöltheti a mogyoródi pálya nézőterét: az idei Superstars Series ötödik, a Hungaroringen rendezendő futamán ugyanis hat korábbi F1-es pilóta mellett Michelisz is rajthoz áll. A belépés ezúttal is ingyenes a szombati időmérőkre és a vasárnapi futamokra is, és aki személyesen szeretne találkozni Norbival, annak mindössze a 3.000 forintos paddock jegyet kell megváltani. A WTCC magyar sztárja csak néhány kört tehetett meg eddig versenygépével, de abban reménykedik, hogy a szabadedzések alatt sikerül annyira összecsiszolódnia az autójával, hogy a vasárnapi futamon ismét valami nagyszerű eredménnyel örvendeztesse meg a kilátogató nézőket.

A hétvégi, Hungaroringen rendezendő Superstars-sorozat futamán is megtöltené a lelátókat a Zengő Motorsport pilótája.

Mennyi ideje és tesztelési lehetősége volt felkészülni a hétvégi versenyre?
Sajnos kevesebb, mint szerettem volna. Az autót ugyan vezethettem már, de mindössze néhány kör erejéig. Remélem, hogy a szabadedzések alatt lesz időm jobban összecsiszolódni a technikával.

Most sem lesz hiány kemény ellenfelekben, hisz például hat volt F1-es pilóta is elrajtol majd a mezőnyben. Készült-e ellenük valamilyen különleges taktikával?
Sok Superstars futamot megnéztem a napokban és próbáltam megismerni az ott versenyző pilótákat. Természetesen mindig megtiszteltetés olyan pilóták ellen menni, akik már szerepeltek a királykategóriában, de azt gondolom, hogy a WTCC-ben legalább ugyanilyen magas a versenyzői színvonal, így remélem, hogy az ott megszerzett versenytapasztalatok segítenek majd érvényesülni ebben a bajnokságban is.

Mit vár magától az időmérőn és a versenyen?
Szeretném magam jól érezni a versenyeken, ami persze nem jelenti azt, hogy félvállról veszem majd a versenyzést, de mivel kevésbé ismerem az autót, hiba lenne bármilyen elvárást támasztani magammal szemben a hétvégével kapcsolatban.

A május eleji, WTCC-futam megnyerését követően képes lesz-e megtölteni ismét a Hungaroringet?
Nagyon remélem, hogy sokan kilátogatnak majd a két nap folyamán. Azt azonban látni kell, hogy a sorozat nem annyira ismert, mint más bajnokságok, ennek ellenére remélem, hogy a sok nagy név és a garantáltan izgalmas futamok elegek lehet ahhoz, hogy ismét megteljenek a tribünök.

Profi autóversenyzőként mekkora különbséget érez a WTCC és a Superstars autók között?
Az autók felépítése között nincs nagy különbség. A Superstars sorozatban használt autók viszont sokkal erősebbek, mint a WTCC-s társaik, így más vezetéstechnikát követelnek. Érdekesség, hogy hiába a nagy teljesítménykülönbség, 1 körön a két autó körülbelül ugyanolyan köridőre képes, ami elsősorban a 320 TC kifinomultabb futóművének köszönhető.

Mennyire segíti a felkészülését a WTCC-szezon hátralévő versenyeire egy ilyen beugrás?
A nyári szünetben nagy segítség, hogy versenyezhetek, nem csak azért, mert egyelőre minden egyes versenykilométer hasznos számomra, hanem mert egy ilyen komoly bajnokságban átélhetem ugyanazt a felfokozott idegállapotot, amit egyébként a túraautó világbajnokságon szoktam, így nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is friss maradok a szünet alatt.

Beugrás ez a verseny ebbe a sorozatba, vagy komolyabb tervei vannak a Superstars sorozattal?
Csak vendégszereplés lesz a hungaroringi fellépésem.

Lesz-e lehetősége a magyar szurkolóknak egy fotó vagy aláírás erejéig találkozni Önnel a hétvégén?
Mindenképpen! Paddock belépők vásárolhatóak a jegyirodáknál, így bárki, aki ilyen jeggyel rendelkezik, az találkozhat majd velem akár szombaton vagy vasárnap is.