EURO 2012

Busásan kaszáltak a csehek az Eb-n

  • MTI

Mintegy 310 millió koronás, azaz nagyjából 3,41 milliárd forintos bevételt eredményezett a Cseh Labdarúgó Szövetségnek (FACR) a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság.

"Az összbevétel 30 százalékából a kiadásokat fedezzük, harminc százalékot a csapat tagjai kapnak, míg a többi pénz a szövetségnél marad" - közölte szerdán Jaroslav Kolár, a FACR szóvivője, aki hozzátette, az előzetes számítások szerint a keret tagjai összesen 93 millió koronát kapnak.

Elmondása szerint a pénz nem egyforma arányban lesz szétosztva, tehát nem mindenki azonos összeget kap, hanem mindenkinek annyi jut, amennyivel hozzájárult az elért eredményhez. A jutalom elosztásakor a végső szó Vladimír Smiceré, a csapat menedzseréé.

A konkrét összegeket ugyan nem hozták nyilvánosságra, de a sajtó úgy tudja, hogy Michal Bílek szövetségi kapitány kapja a legtöbbet, kilencmillió koronát. A szintén nem hivatalos értesülések szerint az első csoportba a klasszis játékosokat sorolták be: Petr Jirácek vagy Petr Cech például 4,5-4,5 millió koronát, azaz majdnem 50 millió forintot kap fejenként. A második kategóriában a kezdőcsapat, az alapfelállás tagjai kaptak helyet, így Milan Baros vagy Tomás Hubschman 3-3 millió koronát kap, míg a cserejátékosokat félmillió korona illeti meg.

A cseh válogatott csoportelsőként továbbjutott az A jelű négyesből, majd a negyeddöntőben 1-0-ra kikapott a portugáloktól.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!