EURO 2012

Az én időmben Balotelliből nem lehetett volna futballista - Csank János

  • V.P.

Mario Balotelli érdekes színfoltja a nemzetközi futballvilágnak, az olasz csatár fiatal kora ellenére már annyi médiamegjelenést tudhat magának, mint amit egy nála másfél évtizeddel idősebb klasszis játékos is megirigyelne. Az olasz válogatottal a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n szereplő támadó a kontinenstornáról is a címlapokra kívánkozik, de korábbi szövetségi kapitányunk, Csank János szerint nem feltétlenül érdemli ezt meg.

Balotelli az írek elleni gólja után Cesare Prandelli felé ordibált volna valami kedveset, de Bonucci sajátos módon megelőzte a bajt

Mario Balotelli nagyjából öt esztendeje létezik mint 'fogalom', a palermói születésű támadó 2007-ben került ugyanis az akkor Olaszországban egyeduralkodónak számító Internazionale együtteséhez. A milánói fekete-kékekkel három Scudettót, egy Olasz Kupát, egy olasz Szuperkupát és egy Bajnokok Ligáját is bezsebelt, 59 mérkőzésen szerzett 20 góljával annak rendje és módja szerint le is tette névjegyét a világ futballtérképén.

Balotelli 'szakmai' karrierje azután sem tört meg, hogy 2010-ben leigazolta őt a Roberto Mancini irányította Manchester City, az olasz azóta már egy angol bajnoki címmel és egy FA-kupával is bővíthette eredménysorát. A világoskékeknél szintén jó az egyéni statisztikája, átlagban minden második meccsén betalál, még sem ez az, ami miatt a reflektorfényben fürdőzhet.

'Super Mario' napjaink első számú futballbohóca, aki botrányaival, különc és olykor provokatív viselkedésével a (sport)bulvár sajtó kedvenc eledele. Azt minden futball iránt rajongó emberfia elismeri - általában -, hogy képességeit tekintve valóban megérdemli, hogy a világ egyik leggazdagabb csapatának vagy éppen az olasz nemzeti válogatottnak a mezét magára húzza, de magatartási problémái miatt sokakban ellenérzéseket vált ki személye. Utóbbiak táborát erősíti a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, a kétszeres magyar bajnok edző Csank János is, aki a hatharom.com-nak mondta el gondolatait az olasz "fekete bárányról".

"Régen lehetetlen lett volna, hogy valaki ilyen viselkedéssel, ilyen arroganciával és ennyi problémával profi futballista legyen hosszú éveken át. Ellenben Balotellit állandóan körbe 'nyalogatják' , már majdnem az a helyzet áll elő, hogy a csapat van Balotelliért, nem pedig ő a csapatért. Tudom, látom rajta, hogy nagy futballista, de ezt a viselkedést a régi időkben nem tűrték volna el senkitől sem. A légkör, ami régen uralkodott a futballban, nem tolerálta volna ezt, ha ez napjainkban is így lenne, már nem is emlékeznénk arra, ki is az a Balotelli" - mondta személyes élményeire is támaszkodva a szakember.

Az olasz támadó a jelenleg is zajló Eb-n is rendre a hírek középpontjában szerepel, hol azért, mert nem ízlik neki a frissítő, hol pedig azért, mert edzésen ellógja a kiszabott feladatokat. A futballpályán eddig nem mutatott sokat, noha az írek ellen szerzett kapásgólja sokak véleménye szerint a torna egyik legszebb találata volt.

"Néztem ezt a kapásgólt...hát az az igazság, hogy 'telibe rúgta' őt Diamanti, ha másfél méterrel mellé, mögé vagy elé jön a labda, akkor nem történik semmi, hiszen nem csinált semmit, egyszerűen állt egy helyben, majd csinált egy kanalazó mozdulatot. Látványos találat volt, de a régi NB II-es csatárok között is jó pár eltalálta volna azt a labdát."

"Elismerem, hogy vannak extra dolgai, és lehet, hogy el is dönti csütörtökön a németek elleni elődöntőt, de a hozzáállása miatt ugyanúgy el is mehet rajta minden".

A negyeddöntőben Angliát büntetőpárbaj után búcsúztató Squadra Azzura csütörtökön Varsóban Németország ellen vív elődöntőt, és ahogy azt eddig megszokhattátok - a Spanyolország-Portugália mérkőzéshez hasonlóan -, a találkozóról élő szöveges tudósítással jelentkezünk majd.

  • Németország - Olaszország 2012-06-28 20:45:00

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!