Skót foci

Újabb ellefelek voksolnak a Rangers Premier League-tagsága ellen

A szükséges nyolc helyett már csak hat csapat támogatja a patinás klub első osztályú tagságát, miután újabb három együttes jelentette be, ők kiszavaznák az élvonalból az 54-szeres bajnokcsapatot.

Egyre biztosabb, hogy 122 év után először nem lesz élvonalbeli futball a legendás Ibrox stadionban, a Glasgow Rangers otthonában. Ahogy azt már korábban is írtuk, a világhírű klub hatalmas adótartozása miatt került csődbe.

Az új tulajdonos, Charles Green gondjai csak még nagyobbá váltak, amikor újabb három együttes jelentette be, nem támogatja, hogy az újjáalakult, tartozásaitól megszabaduló Rangers az élvonal tagja legyen. Ez azért gond, mert a skót Premier League szabályzata az ilyen esetekben kimondja, hogy legalább nyolc csapatnak plusz a feloszlatott, régi Rangersnek is a Premier League következő ülésén mellette kell szavaznia, hogy megkaphassa az első osztályú tagságot, márpedig a tizenkét csapatból hat (Aberdeen, Dundee United, Hearts, Hibernian, Inverness, St. Johnstone) is jelezte már, hogy nem támogatná azt. Nemleges válasz esetén jelen állás szerint a harmadosztályban kellene folytatnia a klubnak. A sorsdöntő szavazást jövő szerdán, július 4-én tartják.

Az egyesület több játékosa, mint például Steven Naismith vagy Steven Whittaker is bejelentette, szabadon igazolható játékosnak tartják magukat. Naismith iránt az angol élvonalbeli Everton érdeklődik.