Karrier

Szabó Jánosnak jót tett a siófoki kitérő

  • Horváth Kristóf

Szabó János ősszel kölcsönben Siófokon játszott, majd a télen visszatért Paksra, ahol tavasszal csapata egyik legjobbja volt. A fiatal védő az elmúlt időszakról és a jövőjéről is beszélt a hathárom.hunak.

"Nagyon szerettem Siófokon lenni, nekem nagy dolog volt, hogy el tudtam oda menni és folyamatosan játszottam. Mivel Pakson mellőztek, jó megoldás volt kölcsönben a Balaton-parton szerepelni. Télen beszéltem Kis Károllyal és azt mondta, számítana rám Pakson, mert látta, hogy ősszel jól ment a játék. Abban maradtunk, hogy ha visszajövök, számít rám jobban, mint előtte, szerencsére így is lett. Igazából nem tudom megmondani, hogy mi változott, talán annyi, hogy tapasztalatot szereztem más csapatban is. Ez azért megnövelte az önbizalmamat."

A játékos úgy véli, a következő idényben is számít rá a szakvezetés, ezért nem valószínű, hogy eligazolna.

"Úgy gondolom, hogy mivel tavasszal végig a pályán voltam, ezért Kis Károly továbbiakban is számít rám. Aztán persze minden kiderül, ha elkezdődik a bajnokság. Minden bizonnyal maradok Pakson."

Szabó János tagja volt annak az U20-as válogatottnak, amely bronzérmet szerzett az egyiptomi világbajnokságon többek között Koman Vladimirral és Németh Krisztiánnal a soraiban. Kérdés, a paksi védő is követi-e egykori társait külföldre.

"Az nem csak rajtam múlik, hogy mikor tudok külföldre szerződni. A menedzsereknek és a szerencsének is nagy szerepe van. Korábbi mesterem, Egervári Sándor szövetségi kapitány úgy érzem, figyel rám, meghívott a ligaválogatottba is. Ha úgy érzik, hogy készen állok a feladatra, biztos behívnak."