Wimbledon

Saját magam ellensége vagyok a pályán - John Isner

Nagy meglepetésre, a világranglista 10. helyezett amerikai John Isner már az első fordulóban kiesett a wimbledoni férfi teniszbajnokságról. Ellenfele az a kolumbiai Alejandro Falla volt, aki jóval hátrébb, csak a 73. helyen található a rangsorban.

Korábban egyetlen mérkőzést játszottak egymással 2009-ben Párizsban, azt az összecsapást hasonló küzdelemben, de Isner tudta megnyerni, kemény borításon.

Isnernek ez volt az idei első füves mérkőzése, és egy három óra tizenhét percig tartó öt játszmás mérkőzésen búcsúzott Wimbledontól. „Jobban játszott nálam. Megvoltak a lehetőségeim, de nem éltem velük. Ő megérdemelte a győzelmet, én egyáltalán nem” - nyilatkozta az amerikai, akinek a negyedik szettben mérkőzéslabdája is volt de nem tudta kihasználni.

Isnernek nem megy a játék az utóbbi időben, hiszen utolsó 10 meccséből csupán 4-et tudott megnyerni: „Mostanában elég sokszor az történik velem, hogy kimegyek a pályára, és minden elsötétül. Nem tudom a játékomat játszani. Saját magam ellensége vagyok a pályán, ezek mind mentális problémák.”

Isner tavaly a legjobb 64-ben esett ki, tehát sok pontot nem fog veszíteni. Jelenleg csak arra gondol, hogy újra megtalálja a játékát: „Mostanában annyira akartam nyerni, hogy elvesztettem az irányítást és a koncentrációmat. Vissza kell térnem a pályára, semmivel sem foglalkozni, csak játszani.”

Wimbledon
Férfi egyes, 1. forduló
Alejandro Falla - John Isner 6:4, 6:7 (7-5), 3:6, 7:6 (7-5), 7:5