EURO 2012

Pirlónak kell kapnia az aranylabdát - Prandelli

Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli szerint a csapat irányítója, Andrea Pirlo megérdemelné a legrangosabb egyéni elismerést, az Aranylabdát.

"Andreának kell adni az Aranylabdát, ő a legjobb játékos most mind közül, megérdemelné" - fogalmazott Prandelli.

A 33 éves középpályás másodvirágzását éli, a Squadra Azzurra legjobbja az Európa-bajnokságon, eddig egy pazar szabadrúgásgólt valamint két asszisztot jegyez, az angolok elleni negyeddöntőben a büntetőpárbaj sorsdöntő pillanatában pimasz büntetőjével mért csapást az ellenfélre. "Én magam is meglepődtem, és lenyűgözött, amikor azt nyilatkozta, hogy azért rúgta úgy a tizenegyest, hogy ezzel pszichológiailag megroppantsa az angolokat. Ez is megerősíti számomra, hogy csak az igazi bajnokok képesek extra dolgokra a csapat érdekében."

A játékost nemcsak Prandelli, hanem korábbi klubedzője, Carlo Ancelotti is az egekig magasztalta. "Látták Pirlót? Csak egy zseni képes erre. Andrea hatalmas, lenyűgöző, nincs más jelző rá. Ha én Löw helyében lennék, bizony nagyon óvatos lennék, az Olaszország elleni meccsük nem lesz sétagalopp" - mondta a Milan sikerkovácsa.

"Úgy vélem a német a legjobb, legösszeszedettebb csapat a kontinenstornán, de szenvedni fognak ellenünk. Olasz vagyok, természetesen az azúrkékeknek szurkolok" - tette hozzá a jelenleg a francia PSG-t dirigáló szaktekintély.

Olaszország csütörtökön este Varsóban csap össze Németországgal.

  • Németország - Olaszország 2012-06-28 20:45:00
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!