Női kézilabda

Ősztől meccsenként háromszor kérhetnek időt az edzők

Változik az időkérés rendszere a női kézilabda NB I-ben: a 2012-13-as szezonban mérkőzésenként három időkéréssel gazdálkodhatnak az edzők.

A rendszert tesztelés után a 2011 decemberében, Brazíliában rendezett világbajnokságon kipróbálták, és ősztől a magyar szövetség is átveszi. A szabályok értelmében mindkét félidőben legfeljebb két időkérést használhatnak fel a csapatok, valamint az utolsó öt percben legfeljebb egyszer kérhetnek időt az edzők. A fel nem használt lehetőségek továbbra is elvesznek, tehát aki esetleg 55 percig nem kért időt, az is csak egy alkalommal teheti már le a tábláját a zsűriasztalra.

A táblák egyébként szintén változnak a magyar bajnokságban: az edzők az eddigi "T" betű helyett három számozott táblát kapnak, amelyeket belátásuk szerint használhatnak fel a mérkőzések során.

Az eddigi tapasztalatok alapján az új rendszer leginkább a második félidők alakulását tudja befolyásolni, hiszen a szakemberek a szünet előtt többnyire csak egyszer kérnek időt, majd a második játékrész első részébe, illetve az utolsó öt percbe avatkoznak be, ha arra szükség van.

Skaliczki László, Németh András, Mocsai Lajos, Elek Gábor és Konkoly Csaba mondják el a véleményüket az időkérésről