Kajak-kenu

Nem írok ki újabb válogatót - Storcz Botond

  • Hatharom.hu-MTI

A magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya reagált Sík Márton korábbi felvetésére, amelyben kérte, hogy írjanak ki újabb válogatót a férfi kajak négyesek számára a londoni olimpia előtt.

Sík Márton furcsa módon saját maga és csapattársai esetleges állami jutalmát plusz fejenként egymillió forintot ajánlott fel arra az esetre, ha egy megismételt válogatón ki tudnák harcolni az olimpiai részvételt, de ott nem érnének el jó eredményt.

Storcz Botond szövetségi kapitányt azonban nem érdekli a "fogadás", és nem akar változtatni a válogatási elveken egy hónappal az olimpia előtt.

"Tavaly október végén elfogadta az általam kidolgozott felkészülési programot az elnökség és a szakmai bizottság is. Ebben az szerepelt, hogy ha nem szerzünk több kvótát a már meglévő héthez, akkor azokban a számokban indulunk az olimpián, amelyekben indulási jogokhoz jutottunk, és a K-2 és K-4 1000 méter tekintetében nincs duplázás" - mondta az MTI érdeklődésére Storcz. - "Sík Márton Beé Istvánnal csak hetedik lett a májusi, poznani pótkvalifikációs versenyen K-2 200 méteren, azaz nem szereztek kvótát. Ettől függetlenül mindketten elindulhattak volna a négyes válogatón, nem Borossal és Bozsikkal, másokkal. Nem tették."

A szövetségi kapitány úgy fogalmazott: a Tóth, Kammerer, Kulifai és Pauman alkotta négyesnél jelenleg nem lát jobb megoldást, és szerinte ez az egység pontszerző lehet, azaz az első hat között végezhet Londonban.

"Nem írok ki újabb válogatót" - jelentette ki Storcz Botond.