Férfi kosárlabda

Molnár József az SZTE-Szedeák új trénere

A következő szezontól Molnár József irányítja a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I-es férfi kosárlabdacsapatát. Az új tréner Fodor Pétert váltja a kispadon.

Molnár József az SZTE-Szedeák új trénere

Az új trénerrel egy plusz egyéves szerződést kötött a klub. A 41 éves Molnár kilenc évet töltött Új-Zélandon, előtte az Egyesült Államokban dolgozott.

"Nem ért váratlanul a Szedeák megkeresése, köszönöm a klubvezetés bizalmát. A családom nevében is mondhatom, örülünk, hogy Szegedre költözhetünk – idézi Molnár Józsefet a klubhonlap. – Komoly terveim vannak, összhangban a klub nem titkolt szándékával: rájátszásba vinni a csapatot. Az előző idény mérkőzéseit végignézve, ez egyáltalán nem lehetetlen küldetés. A legfontosabb, hogy felépítsünk egy olyan csapatot, amelyben a játékosok a közös sikerek elérése érdekében együtt gondolkoznak, éreznek a pályán és azon kívül is."

"Köszönettel tartozunk Fodor Péternek az elmúlt két és fél évben elvégzett eredményes munkáért, ám minden klub életében eljön az a pillanat, amikor az edzőnek és a csapatnak is szüksége van a megújulásra. Ezért közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy nem hosszabbítjuk meg Péter lejáró szerződését – mondta a klub első embere, Dr. Kardos Péter. – Az új tréner kijelölésével kapcsolatban alapos munkát végeztünk, minden szempontból megvizsgáltuk a helyzetet, és ezek után döntöttünk Molnár József mellett. Az eddigi beszélgetéseink meggyőztek arról, hogy kitűnően felkészült, végtelenül ambíciózus szakember, aki a legutóbbi szezon mérkőzéseinek felvételét elemezve azonnal megkezdte a csapat feltérképezését. A jövő évi keretet természetesen már az új vezetőedző véleménye és javaslatai alapján állítjuk majd össze."