Jégkorong

Hetényit fejlesztőtáborba hívta az NHL-szereplő Nashville

  • MTI
megosztom

Meghívást kapott Hetényi Zoltán az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Nashville Predators fiatal játékosokat fejlesztő táborába.

A 24 éves válogatott kapus az MTI-nek a keddi kezdés előtt elmondta: a meghívás minden bizonnyal annak szól, hogy az előző idényben a finn élvonalban szereplő Jokerit Helsinkiben, illetve annak tartalékcsapatában is jó teljesítményt nyújtott.

"Nagy örömmel elfogadtam a Nashville meghívását. Igyekszem már a keddi fizikai felmérésen, majd végig a héten az összes jeges és nem jeges edzésen bizonyítani" – fogalmazott Hetényi.

A Nashville az elmúlt időszakban az NHL egyik legjobban fejlődő csapata volt. Az elmúlt szezonban a rájátszás első körében a patinás Detroit Red Wingset búcsúztatta, végül a következő körben esett ki. Olyan világsztárok erősítik a gárdát, mint például Shea Weber, Martin Erat, Ryan Suter vagy Pekka Rinne.

A fiataloknak szervezett fejlesztő táborban (development camp) alapvetően a Predators 18-24 éves játékosai vesznek részt, de meghívót kaphatnak az NHL-szerződéssel nem rendelkezők – mint például Hetényi Zoltán – is. A magyar játékossal együtt még egy cseh és egy svéd kapus tagja a tábor keretének. Az egyhetes kinn tartózkodás minden költségét a nashville-i klub fedezi.

megosztom