Átigazolás

Giroud az Arsenalhoz szerződött - hivatalos

Az Arsenal hivatalosan bejelentette, hogy szerződést kötött a francia Olivier Giroud-val, aki a Montpelliertől érkezik az angol csapathoz.

Hetek óta tartotta magát a pletyka, miszerint Olivier Giroud az Arsenalhoz tart. A híresztelések után a londoni klub kedden bejelentette, hogy szerződtette a 25 éves francia csatárt, aki három mérkőzésen lépett pályára a negyeddöntőben búcsúzó francia válogatottban az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságon. Giroud az elmúlt idényben bajnoki címet nyert a Montpellierrel, amelyben 36 meccsen 21 gólt szerzett.

Giroud, Arsenal honlap

"Nagyon örülök, hogy hivatalosan is bejelenthetjük Giroud megszerzését - mondta Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere. - Fizikálisan rendkívül erős csatár és pazar a fejjátéka. A válogatottban és a klubjában is bizonyította értékét. Boldog vagyok, hogy csatlakozik hozzánk, alig várom, hogy pályára lépjen az Arsenalban."

Giroud-t lenyűgözte az Arsenal történelme, amondó valóra vált az álma azzal, hogy a Premier League-ben szerepelhet.

"Boldog vagyok, hogy a Premier League történetének egyik legprímább együttesében szerepelhetek - mondta Giroud az Arsenal hivatalos honlapján. - Valóra vált az álmom. Mindig csodáltam az Arsenalt, bízom benne, hogy szép eredményeket fogok elérni az együttessel."