Angol foci

Félmillió fontra büntette meg klubja Joey Bartont

Hat heti fizetésére, félmillió fontra büntette meg a Queen's Park Rangers az egykori angol válogatott játékost, miután a bajnokság utolsó fordulójában ámokfutásba kezdett a Manchester City játékosai között.

A klub belső nyomozása eredményeként az Angol Labdarúgó-szövetségtől kapott 75 000 fontos büntetés és 12 meccses eltiltás mellé félmillió fonttal, valamint csapatkapitányi karszalagjának elvételével sújtotta a heves vérmérsékletű középpályást a QPR. Emellett a csapat előszezonbeli Távol-Keleti túrájának keretéből is kihagyják, valamint figyelmeztették, ha még egy hasonló balhéja lesz, felbontják a szerződését.

A magyar válogatott Buzsáky Ákost is foglakoztató klub hivatalos közleménye szerint: ,,A belső nyomozás eredményeként a Queen's Park Rangers Football Club kihirdeti, hogy Joey Bartont hat heti fizetésére büntettük meg, és elvesztette a csapatkapitányi pozíciót. Emellett a 29 éves középpályás nem veszt részt a csapat júliusi ázsai turnéján sem. Az együttes megegyezett továbbá Bartonnal, hogy ha a klub viselkedési szabályzatát ismét komolyan megszegi, a klub fenntartja magának a jogot, hogy felbontsa szerződését."

Barton erre a következőképpen reagált: ,,Viselkedésem nem megfelelő volt, ezért elfogadom a büntetést. Bocsánatot kérek a menedzsertől, csapattársaimtól és természetesen a QPR- szurkolóktól, valamint a Manchester City játékosaitól, szakmai stábjától és szurkolóitól a tetteimért."

Joey Barton twittere a hathárom.hu-n

Később Twitteren is megszólalt: ,, Meggondolatlanul viselkedtem, ezért megérdemlek minden büntetést, amit kaptam. A pénz jön-megy, nem érdekel igazából. Amit igazán sajnálok, az a kapitányság elvesztése és a tizenkét meccses eltiltás. Hülye voltam, és ez történik, amikor hülye dolgokat csinálsz. Biztos vagyok benne, hogy visszatérek majd, és a igyekezni fogok a tabella első felébe segíteni a csapatot."

Mint ismeretes, az elmúlt évek egyik legnagyobb botrányhőse a hatalmas téttel bíró utolsó fordulóbéli Manchester City-Queen's Park Rangers meccsen az 55. percben elvesztette a fejét; előbb Carlos Tévezt könyökölte le, majd Sergio Agüero hátába térdelt bele, végül Vincent Kompanyt próbálta lefejelni.

Barton ámokfutása a Manchester City ellen