NB I

Sisa Tibor munkába állt Diósgyőrben

  • MTI

Az élvonalbeli csapatok közül utolsóként hétfőn a DVTK is megkezdte a felkészülést a következő bajnoki labdarúgóidényre, amelyben a 4-6. hely megszerzése a cél.

Az első foglalkozás előtt mutatkozott be a játékosoknak Sisa Tibor, aki korábban edzősködött már Diósgyőrben, de 2009-ben távozott onnan. Most Kaposvárról tért vissza az Avas aljára.

Abdouraman és L'Imam Seydi különböző okok miatt maradt távol, a héten várhatóan ők is megérkeznek. Ezzel kapcsolatban Dudás Hunor ügyvezető elmondta: a házirendben rögzített elvek szerint járnak el a labdarúgók késlekedése ügyében.

Az első edzés után sajtótájékoztatón mutatták be Sisa Tibort. "Jó újra Miskolcon lenni. Picit vártam, hogy megkeresnek, örülök, hogy itt lehetek. Bízom benne, minden úgy alakul, hogy másokat is boldogsággal tölt majd el a visszatérésem, azaz jó eredményt érünk el" - mondta a szakember.

Mint elhangzott, szeretnének olyan játékosokat leigazolni - hármat-négyet -, akik lendítenek az együttes játékán, konkurenciaharcot teremtenek egyes posztokon. Sisa Tibor hozzátette: igyekszik az utánpótlás legtehetségesebbjeit felvinni a felnőttek közé, illetve beépíteni őket a csapatba.

A DVTK az idén nyáron nem utazik edzőtáborba, de ezúttal is részt vesz a Király Kupán, a büki nemzetközi tornán, amelyen a Kaposvár, a Szombathely és egy orosz első osztályú csapat lesz az ellenfél.

Sisa Tibor a célokat érintő kérdésre elmondta, előrébb szeretnének lépni, a 4-6. hely megszerzését célozzák meg azután, hogy legutóbb hetedik volt a csapat.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy az erőnléti edző Javier Reyes szerződése július elsején lejár, és nem hosszabbít vele a klub.