Honvéd

Rossi és Debreceni is továbbjutást vár az albánok ellen

Amint arról beszámoltunk, a Budapest Honvéd az albán Flamurtari együttesét kapta ellenfélül az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. Marco Rossi vezetőedző szerint az ugyan nem túl szerencsés, hogy a visszavágót idegenben játsszák, de azért továbbjutást vár csapatától.

Az albán együttesről nem mondhatjuk, hogy ismert lenne Európában, így azon sem lepődhetünk meg, hogy a Honvéd olasz vezetőedzője, sem tudta kapásból, hogy milyen erős az ellenfél.

"Őszintén bevallom nem ismerem az albán csapatot, ezért az együttes erősségét sem tudom megítélni. Az első feladatunk az lesz, hogy minden információt begyűjtsünk róluk. A Flamurtari papíron jó ellenfélnek tűnik, de csak a két mérkőzés után derül ki, hogy jó volt-e a sorsolásunk. A játékosok legjobb tudásuk szerint készülnek a megmérettetésre, az biztos, hogy az utolsó csepp vérünkig küzdünk a sikerért" - mondta Marco Rossi.

Mivel hazai pályán játssza az első mérkőzést a Honvéd, mindenképp nyerni szeretne az olasz szakember: "Jobban örültem volna, ha Albániában kezdünk, de ennek nincs túl nagy jelentősége. Kulcsfontosságú, hogy a Bozsik Stadionban jó eredményt érjünk el, és akkor kisebb jelentősége van annak, hogy hol a visszavágó."

A piros-feketék válogatott védője, Debreceni András elsősorban annak örült, hogy nem kell egy nagyon keleti ellenfélhez utazni a selejtezőre: "A Flamurtari hozzánk hasonlóan a bajnokság 4. helyén végzett, tehát biztos, hogy jó csapat. Annak örülök, hogy nem Kazahsztánba, vagy Azerbajdzsánba kell utaznunk. Azt várom, hogy itthon olyan eredményt fogunk elérni, amivel a visszavágóra nyugodtan utazhatunk. Mindenféleképpen továbbjutást várok. Azt mondják, hogy az a jobb, ha idegenben kezd egy csapat, én azonban nem tulajdonítok ennek olyan nagy jelentőséget. A továbbjutás 180 perc alatt dől el, és ez idő alatt kell jól teljesítenünk."

Nemzetközi labdarúgókupák
A magyar csapatok selejtezőmérkőzései
Bajnokok Ligája, második forduló
SK Skënderbeu (albán)-Debreceni VSC
Az első mérkőzést július 17-én rendezik Albániában, a visszavágót július 24-én Nyíregyházán.
 
Európa Liga, első forduló
MTK Budapest-Senica (szlovák)
Az első mérkőzést július 5-én rendezik Budapesten, a visszavágót július 12-én Szlovákiában.
Budapest Honvéd-Flamurtari Vlorë (albán)
Az első mérkőzést július 5-én rendezik Budapesten, a visszavágót július 12-én Szlovákiában.
 
Európa Liga, második forduló
Slovan Bratislava (szlovák)-Videoton FC
Az első mérkőzést július 19-én rendezik Szlovákiában, a visszavágót július 26-án Székesfehérváron.
Anzsi Mahacskala (orosz)-Honvéd/Flamurtari
APOEL Nicosia (ciprusi)-MTK/Senica
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

Forrás: honvedfc.hu