Átigazolás

Bódi, Elek, Lencse és Varga külföldön folytathatja

megosztom

Nem csupán a labdarúgó Európa-bajnokság döntője tartja majd izgalomban július 1-jén a nemzetközi futball szereplőit és szurkolóit. Aznap nyit az átigazolási piac, számos magyar játékos is érintett lehet. Vörösbaranyi József menedzser a hatharom.hu-nak elmondta, több, az NB I-ben már bizonyított labdarúgó távozhat ezen a nyáron külföldre.

Vörösbaranyi József többek között Dzsudzsák Balázs menedzsere, de a Dinamo Moszkva szélsője mellett számos futballista jövőjét egyengeti. A szakember úgy véli, ezen a nyáron több magyar játékos is külföldre kerülhet.

"Bódi Ádám, Elek Ákos, Lencse László és Varga József pályázik a legnagyobb eséllyel arra, hogy ezen a nyáron külföldön folytassa pályafutását – nyilatkozta honlapunknak Vörösbaranyi, aki többek között Bódi, Elek és Lencse menedzsere. – Konkrét ajánlat még egyik játékosért sem érkezett, egyelőre tapogatózásról, érdeklődésekről beszélhetünk, vagyis nem egyértelmű, hogy biztosan klubot cserélnek. Egyiküknek sem járt le a szerződése, valamennyi labdarúgóért fizetnie kell a kérőnek."

A menedzser szerint nem véletlen, hogy Bódi, Elek, Lencse és Varga felkeltette néhány külföldi klub érdeklődését, mindannyian jó teljesítményt nyújtottak az elmúlt időszakban.

"Varga és Elek rendszeresen szerepelt a válogatottban, Bódi és Lencse pedig az NB I-ben nyújtott kiemelkedő teljesítményt – magyarázta. – Természetesen mások is szóba jöhetnek, könnyen lehet, hogy a júliusi Bajnokok Ligája- vagy Európa Liga-selejtezőket követően bővül azon magyar játékosok sora, akik külföldre szerződhetnek."

Angol sajtóértesülések szerint Vargát a Premier League-ben szereplő Swansea vinné, de a walesi csapat mellett más brit klubok is figyelik a 24 éves védekező középpályást.

"Angol, olasz és német klubok érdeklődnek Bódi, Elek és Lencse iránt – fogalmazott Vörösbaranyi. – Varga nem az én játékosom, de hallottam a Swansea-ről. A magyar válogatott utóbbi részsikerei nagyobb érdeklődést generáltak futballunk iránt, és ez jótékonyan hat a játékospiacra. Úgy érzem, évről évre nagyobb a fejlődés, több magyar labdarúgó iránt érdeklődnek."

A játékosügynök szerint a magyarországi bundabotrányok nincsenek hatással a játékospiacra, ugyan az általa említett futballisták nem érintettek a csalásokban, aki neve viszont felmerült ezzel kapcsolatban, azok valószínűleg soha nem fognak külföldre szerződni.

megosztom