EURO 2012

A fejétől bűzlik a hal – Cruyff

Nem a játékosokat teszi felelőssé Hollandia csúfos bukásért Johan Cruyff. A narancsosok legendája szerint a labdarúgó Európa-bajnokságon történtekért a vezetőségben kell keresni a bűnösöket.

A narancsosok legendája szerint a labdarúgó Európa-bajnokságon történtekért a vezetőségben kell keresni a bűnösöket.

Azok után, hogy Hollandia 2010-ben világbajnoki ezüstérmet szerzett, most a kertek alatt távozott a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-ről. Bert van Marwijk együttese mindhárom csoportmeccsét elbukta, és ezzel a torna legnagyobb csalódását okozta. Johan Cruyff, a hetvenes évek holland futballjának arca nem a játékosokat tette felelőssé a kudarcért, szerinte néhány szinttel feljebb kell keresni a bűnbakokat.

"Minden probléma legfelül kezdődik – írta Cruyff a De Telegraafban vezetett blogjában. - Óriási hibákat követtek el a Holland Labdarúgó Szövetség emberei, különösen tavaly vallottak kudarcot. Folyamatosan romlott a válogatott teljesítménye, és senki sem lépett közbe, senki sem tett semmit. Számos rivális csapat merített abból, ami a holland futball erőssége, mi viszont nem hasonlítottunk magunkra. Ami az Eb-n történt, az a két évvel ezelőtti vb eredménye. Egyetlen pozitívumot láttam, az pedig Jetro Willems játéka. Ő volt a holland válogatott egyetlen újítása."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!