EURO 2012

Spanyolország bevette a Bastille-t - lapszemle

  • MTI

A spanyol sajtó egyöntetűen azt ünnepelte vasárnap, hogy a labdarúgó-válogatott véget vetett a franciákkal szembeni rossz sorozatának: a két csapat hetedik tétmérkőzésén - öt vereséget és egy döntetlent követően - végre nyert.

A francia átok megtörését ünneplik a spanyolok

"Spanyolország bevette a Bastille-t" - hozta címoldalán hangzatosan az ABC című lap az Európa-bajnokságon szombat este aratott 2-0-s negyeddöntős győzelmet követően, a két gólt szerző, századik válogatott mérkőzésén pályára lépett Xabi Alonso fotója alatt.

"A Roja újabb lépést tett a diadal felé" - véli az El País. A győzelemhez "ennek a határok nélküli spanyol csapatnak túl kellett lépnie a ritka rontások egyikén, amely régóta rajta volt: vagyis le kellett győznie a franciákat tétmérkőzésen."

Az El Mundo szerint "vitathatatlan győzelmet" arattak a spanyolok. Ez a lap is kiemelte Xabi Alonso teljesítményét. "Xabi Alonso-ásítozás-Xabi Alonso" - utalt az újság arra, hogy a középpályás két gólja között nem sok említésre méltó esemény történt a találkozón.

A Marca című sportlap értékelése szerint a spanyolok figyelemre méltó bemutatót tartottak, a franciák pedig "úgy kergették a labdát, mint fejetlen kakasok".

A Sport a Barca-Madrid kapcsolódást emelte ki, vagyis azt, hogy a két rivális nagy klubból érkező játékosok összhangban képesek futballozni.

"Most már a veszélyt úgy hívják, Ronaldo" - folytatta a katalán újság elemzője, utalva a következő feladatra, a Cristiano Ronaldo vezette portugálok elleni szerdai elődöntőre.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!