EURO 2012

Del Bosque a hamis kilences és Xabi Alonso szerepét elemezte

Spanyolország a Franciaország elleni 2-0-s győzelmével az elődöntőbe jutott az Európa-bajnokságon, Vicente Del Bosque szövetségi kapitány szerint pedig elsősorban csapatként teljesítettek jól a játékosai.

A spanyol kapitányt rögtön egy taktikai elemzésbe rángatták bele a sajtótájékoztatón az újságírók, akik arról kérdezték, hogy eldőlt-e végérvényesen, hogy valódi középcsatár nélkül, úgynevezett hamis kilencessel - amit a spanyoloknál jelenleg Fábregas játszik - is lehet mérkőzéseket nyerni.

"Nem hiszem, hogy van abszolút igazság, és abban sem vagyok biztos, hogy kell-e erről vitatkoznunk. Talán az újságíróknak fontos, hogy beszéljenek erről, nekünk nem annyira. Persze ez nem jelenti, hogy mi mindig teljesen biztosak vagyunk a dolgunkban, nehéz valamiről megmondani a pontos igazságot. Igazi csatárral játszva mélységben többet lehet nyerni, de mi a labdát akartuk, és ebből akartunk helyzeteket kialakítani. Nem hiszem, hogy érdemtelenül nyertünk, mert az ellenfelünknek nem is voltak helyzeteik. Többnyire mi irányítottunk. Az ilyen tornákon az ilyen mérkőzések nagyon intenzívek, és fontos, hogy koncentráltan törjünk a győzelemre, és ezt tettük" - mondta Vicente del Bosque.

Vicente del Bosque a Spanyolország-Franciaország mérkőzésen az Európa-bajnokságon 2012-ben.

A mérkőzést a 100. alkalommal válogatott Xabi Alonso fejesével és tizenegyesgóljával nyerték meg a spanyolok, és a kapitány szerint egyáltalán nem meglepő, hogy ezúttal a csapat egyik védekező középpályása volt eredményes: "Beszélgettünk a játékosokkal arról, hogy hogyan játsszunk Iniestával, Fábregasszal és Silvával elöl, de szükségünk volt az egész csapat segítségére. Szerencsénk volt ma, minden jól alakult. Azt hiszem, a csehek és az argentinok is emlékezhetnek egy-egy Xabi Alonso-gólra, szerintem kifejezetten sok gólt szerez. Róla és Busquetsről is elmondhatjuk, hogy nem csak védekezni tudnak, megvan bennük a gólérzékenység, és kiváló játékosok."

A francia csapat meglepően gyenge teljesítményt nyújtott, de a spanyol szakember szerint ez inkább az ő jó teljesítményüknek volt köszönhető: "A védelmük jobb oldalát próbálták megerősíteni, de azon az oldalon játszott Ramos, Jordi Alba és Iniesta is, ők pedig minden védelemnek tudnak kényelmetlenséget okozni. Iniesta különösen jól játszott, a bal oldalról tudtuk megszerezni az első gólt is. De az ellenfélnél ott volt Ribéry, Benzema, jött Nasri és Giroud is, szóval nem csak védekezni próbáltak. De mi csapatként nagyon jól teljesítettünk, ez pedig fontosabb annál, hogy milyen problémái voltak a franciáknak."

  • Anglia - Olaszország 2012-06-24 20:45:00
  • Portugália - Spanyolország 2012-06-27 20:45:00

Portugália lesz Spanyolország következő ellenfele az Európa-bajnokságon, és a luzitánok már két nappal ezelőtt lejátszották a maguk negyeddöntőjét, így jóval többet pihenhetnek az elődöntő előtt. Vicente del Bosque szerint ez fontos, de kezelhető tényező: "A meccs végén fáradtak voltunk, de ez normális, és most fontos, hogy a lehető legtöbbet pihenjünk. Egy kicsit hátrányban vagyunk ebből a szempontból, de ma szerencsések voltunk. Gdanskban (a spanyolok előző meccseinek helyszínén - a szerk.) kicsit nehéz volt játszani, mert meleg volt, és akkor az jelentett egy kis hátrányt nekünk. Most visszautazunk Lengyelországba a bázisunkra, ahol az egész hónapot töltöttük, és jövő kedden térünk csak vissza a következő mérkőzésünkre Donyeckbe."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!