Alpesi sí

Bevallotta homoszexualitását a svéd olimpiai bajnoknő

  • VNA
megosztom

Véget vetett a régóta keringő pletykáknak az olimpiai bajnok síző, Anja Pärson, aki elismerte élettársi viszonyát egy nővel.

Meglepő bejelentést tett egy svéd rádiónak nyilatkozva a svédek egykori kiváló alpesi sízője, Anja Pärson. Az olimpiai és hétszeres világbajnok síző ugyanis elismerte, hogy együtt él egy 39 éves nővel, Filippával, akivel boldog párt alkot. "Elég volt abból, hogy szerepet játszok, és másnak adom ki magamat, mint ami valójában vagyok. Mostantól felvállalom az igazságot, magam és Filippa miatt is. Szeretném, ha a híreszteléseknek ezentúl vége lenne" - mondta a 31 éves ex-síző, aki idén márciusban jelentette be visszavonulását.

Anja Pärson gyermeket vár élettársával, így márciusi visszavonulása nem volt véletlen - Fotó: aftonbladet.se

Pärson arról beszélt az interjúban, hogy korábban sohasem tudta volna elképzelni, hogy együtt éljen egy nővel, de 2005-ös találkozásuk óta Filippával a kezdeti barátságból "lépésről-lépésre" igazi szerelem alakult ki. A svéd versenyző elismerte, hogy visszavonulása alkalmával is hazudnia kellett a nyilvánosságnak. "Akkoriban azt mondtam, hogy még nem tudom, hogy mit kezdek magammal, de pontosan tudtam, hogy mit akarok. Akkor már világos volt, hogy gyermekem lesz" - tette hozzá Pärson. A svéd sportoló ugyanakkor arról még nem nyilatkozott, hogy a homoszexuális kapcsolatból ő vagy párja várja a gyermeket.

A kiváló svéd síző 1998 és 2012 között összesen hat olimpiai és tizenegy világbajnoki érmet szerzett, emellett pedig 42 Világkupa győzelmet aratott és kétszer (2004, 2005) nyerte meg az összetett Világkupát. Bár svéd újságok többször is kerülgették már a témakört, Pärson eddig nem nyilatkozott magánélete kapcsán, igaz bejelentése nem okozott nagy meglepetést.

megosztom