EURO 2012

A hollandok azért imádkoztak, hogy Robben büntetőt rontson a BL-döntőben

Újabb pletyka látott napvilágot arról, milyen káosz uralkodott az Európa-bajnokság előtt és alatt a holland labdarúgó-válogatott öltözőjében.

A De Telegraaf holland napilap öltözői forrásokra hivatkozva közölt botrányos összeállítást. E szerint a csapatembernek legkevésbé sem nevezhető Arjen Robbent annyira utálják társai, hogy a Bajnokok Liga döntőjében azért szurkoltak, büntetőt hibázzon a Chelsea ellen. Ez bejött, Petr Cech védte a szélső tizenegyesét a hosszabbításban, végül a Kékeké lett a trófea. Az Oranje játékosai - és Bert van Marwijk szövetségi kapitány ezután azt remélték, hogy az újabb kudarc hatására Robben kevésbé lesz önző a tornán - ez nem jött be.

"Képzeld csak el, mi lett volna, ha belövi azt a tizenegyest...még arrogánsabban érkezett volna az edzőtáborba, és senkinek sem passzolt volna" - idézi a lap a névtelen informátort.

A forrás arról is beszélt, hogy Van Marwijk nem tudott fegyelmet tartani a sok primadonna között, a játékosok rendszeresen alkoholt fogyasztottak a mérkőzések között. Robin van Persie és Ibrahim Afellay elválaszthatatlan volt egymástól, utóbbi állandóan azzal hencegett, hogy ő a Barcelona játékosa.