EURO 2012

Zidane-ék tizenkét éve legyőzték Raúlékat - videó

A 2000-es belga-holland közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon a maihoz hasonlóan spanyol-francia negyeddöntőt rendeztek.

A 2000-es bruges-i Eb-negyeddöntőn a vb-címvédő franciák esélyeshez méltóan Zinedine Zidane révén megszereték a vezetést. A negyvenedik születésnapját éppen szombaton ünneplő francia zseni gyönyörű gólt lőtt a 32. percben Molinának. Nem sokkal később, a 38. percben Gaizka Mendieta 11-esből egyenlített, azonban még a félidő vége előtt Youri Djorkaeff ismét a franciákat juttatta előnyhöz. Az eredmény a második félidőben nem változott, pedig a spanyolok előtt óriási egyenlítési lehetőség adódott, Raúl azonban a 90. percben kihagyta az újabb spanyol büntetőt. A franciák az elődöntőben a portugálokat, majd a döntőben az olaszokat legyőzve végül Európa-bajnokok lettek. 

Az akkori keretekből mindössze Iker Casillas, a spanyolok kapusa az egyedüli hírmondó, az akkor harmadik számú portás ma csapatkapitányként vezetheti győzelemre válogatottját, míg a másik oldalon a mostani szövetségi kapitány, Laurent Blanc lépett pályára Brugesben. 

Az este 20:45-kor kezdődő Spanyolország-Franciaország negyeddöntőről élő szöveges tudósításban számolunk be a hathárom.hu-n. A mai meccsre vonatkozó tippünket itt olvashatjátok

  • Spanyolország - Franciaország 2012-06-23 20:45:00
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!