EURO 2012

Mi negyeddöntősek voltunk, a hollandok csak álmodtak róla - Szamarasz

A német labdarúgó-válogatott 4-2-re legyőzte pénteken a görög együttest az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így a hellének elbúcsúztak a kontinensviadaltól, de büszkék teljesítményükre.

A hellének búcsúztak, de büszkék teljesítményükre.

"Minden erőnkkel harcoltunk, és a második félidőre nagyot javult játékunk. Hittünk magunkban, és ennek köszönhetően kiegyenlítettünk. Aztán a németek belőtték a második góljukat, ismét küzdöttünk az egyenlítésért, de nem sikerült. Nem adtuk fel, és ez a lényeg, emelt fővel búcsúztunk" - mondta Dimitrisz Szalpingidisz. "A torna minden pillanatát élveztük, különösen azt, hogy minden nap megharcoltunk a sikerért. Nagyon reméljük, hogy ezzel a szurkolóink is így voltak. A következő célunk, hogy ott legyünk a brazíliai világbajnokságon".

"Németország a legjobbak egyike. Sikerült talpra állnunk ellenük, több mint száz százalékot adtunk ki magunkból. Éppen ezért vagyunk büszkék, mert kiestünk, de a legjobbunkat nyújtottuk" - nyilatkozta a hellének gólszerzője, Georgiosz Szamarasz.

"Talán ha óvatosabbak vagyunk, másként is alakulhatott volna...Nagyon fontos, hogy bejutottunk a legjobb nyolc csapat közé, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy egy olyan nagy futballnemzetnek, mint Hollandia, nem sikerült. Remek munkát végeztünk, van jövője ennek a csapatnak" - dicsérte övéit Szokratisz Papasztathopulosz.

EURO 2012 - Negyeddöntő
Németország - Görögország 4-2 (1-0)
Gdansk, PGE Arena Gdansk, vezette: Damir Skomina (szlovén).
NÉMETORSZÁG: Neuer - Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Reus (Götze, 80.), Özil, Schürrle (Müller, 67.) - Klose (Gomez, 80.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw.
GÖRÖGORSZÁG: Szifakisz - Toroszidisz, K. Papadopulosz, Szokratisz, Cavellasz (Fotakisz, 46.) - Kacuranisz, Makosz (Liberopulosz, 72.), Maniatisz - Szalpingidisz, Szamarasz - Ninisz (Gekasz, 46.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Gólszerző: Lahm (39.), Khedira (61.), Klose (68.), Reus (74.), ill. Szamarasz (55.), Szalpingidisz (89. - 11-esből)
Sárga lap: Szamarasz (14.), Szokratisz (75.)
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!