Vízilabda

Jó emberelőnyös játékának köszönhetően nyert a Merész-csapat

  • MTI

A magyar női vízilabda-válogatott két góllal legyőzte a hozzá hasonlóan londoni olimpiai résztvevő kínai együttest szombati előkészületi mérkőzésen, Tatabányán.

Szücs Gabriella lövéshez készülődik a Magyarország-Kína női vízilabda előkészületi mérkőzésen, Tatabányán. Előtte Bujka Barbara (10), valamint a kínai Jun Yang (Csün Jang) kapus és Jin He (Csin Ho). A találkozót a magyar válogatott 10-8-ra megnyerte. MTI Fotó: Földi Imre

A pénteken Magyarországra érkezett világbajnoki ezüstérmes kínai válogatott és a januári Európa-bajnokságon bronzérmes magyar csapat szakvezetői annak ellenére összehozták a barátságos találkozót, hogy a két együttes a nyári ötkarikás játékokon ugyanabban a négyesben szerepel. A tatabányai tesztmérkőzésen, amelyre hatszázan voltak kíváncsiak, 6-6-ig fej-fej mellett haladt a két gárda, utána azonban 8-6-ra megugrottak Drávucz Ritáék, és végül is biztosan győztek. A siker elsősorban az emberelőnyök jó kihasználásának volt köszönhető, továbbá annak, hogy a magyar kapuban nagyon jól védett Bolonyai Flóra.

A mérkőzésen búcsúzott el hivatalosan is Soós Ildikó, a tatabányai születésű és ott is élő, több mint 150-szeres válogatott kapus, aki legutóbb a 2008-as pekingi olimpián szerepelt a nemzeti együttesben.

A keddig együtt készülő két válogatott hétfőn este újabb hivatalos mérkőzést játszik egymással a margitszigeti Hajós-uszodában, 19:30 órától.

Női vízilabda
Felkészülési mérkőzés
Magyarország-Kína 10-8 (1-2, 5-4, 3-2, 1-0)
magyar góldobók: Szücs, Drávucz, Bujka 2-2, Czigány, Antal, Kisteleki, Keszthelyi 1-1