Kajak-kenu

Hétből hat egység döntős az Eb-n 200 méteren

  • MTI
megosztom

A 200 méteren érdekelt hét magyar hajó közül hat szerepelhet majd a táv vasárnapi döntőiben a zágrábi kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A szombat délutáni előcsatározások során a K-1-ben olimpiai résztvevő Douchev-Janics Natasa és a férfiak hasonló számában londoni indulási jogért küzdő Dudás Miklós egyformán magabiztos előfutam-győzelemmel biztosította helyét a legjobbak között, míg a Lantos Ádám, Nagy Péter kenus duó második hellyel lépett egyenes ágon tovább.

A Sík Márton, Beé István kajakos kettős harmadik, Horváth Gábor (C-1) negyedik, az újonc Szilvásy Nóra, Szabó Petra kajakpáros pedig hatodik lett első pályáján, így mindhárom egység középfutamra kényszerült. A folytatásban a két duó közül a női második, a férfi pedig harmadik lett, így bejutott a legjobb kilenc közé, Horváth viszont ismét csak negyedikként ért célba, így ő a zárónapon a B fináléban szállhat vízre.

A kenus Takács Kincsőnek ezúttal még nem kellett lapátolnia, női C-1 200 méteren ugyanis a kevés nevező miatt csak finálét rendeznek.

Kajak-kenu
Európa-bajnokság, a további program
vasárnap:
500 m-es döntők, illetve férfi K-4 1000 m-es finálé 9 ó
200 m-es döntők 11:50 ó
5000 m-es döntők 15:10 ó

 

megosztom