Profi boksz

Pacquiao helyett Khannal is összecsapna Tim Bradley

Az amerikai bunyós június 9-én vitatható pontozással legyőzte a sportág koronázatlan királyának tartott Manny Pacquiaót, de hogy elhallgattassa kritikusait, mielőbbi visszavágót sürget.

Bradley-t nem ismeri el a szakma igazi győztesnek

Boksz Világszervezet (WBO) szerint a címvédő Manny Pacquiaónak kellett volna megnyernie az amerikai Timothy Bradley elleni váltósúlyú világbajnoki címmérkőzést, ezért a szervezet elrendelte a Las Vegasban rendezett meccs visszavágóját.

A jelen egyik legjobb ökölvívójának tartott Pacquiao már a meccs után azt nyilatkozta, hogy egyértelmű győzelmet aratott, majd később bejelentette, hogy mindenképpen visszavágót akar Bradley ellen.

A profiboksz.hu ugyanakkor azt írja, hogy ezek ellenére sem biztos, hogy a két öklöző a közeljövőben újra összecsapna egymással, mivel Pacquiaónak novemberben Juan Manuel Marquezzel lesz mérkőzése.

A győztes Bradley nem akar sokat várni, az amerikai minél hamarabb a kötelek közé 'ráncigálná' a Pacmant.

"Én nem gondolom, hogy ez így jól van. Össze kellene hozni a visszavágót, az előző meccs elég szoros volt és akár máshogy is történhetett volna. Hozzuk össze november 10-re, vagy tőlem decemberben is mehet, ő is akarja, akkor miért ne? El kéne oszlatni a kétségeket. Ha összehoznánk egy újabb meccset, mindent rendeznénk egyszer, s mindenkorra. Csakis nagy meccsekre pályázok. Ha Amir Khan jelenti a nagy mérkőzést, akkor miért ne? Hozzuk össze!" - mondta Bradley.