EURO 2012

Nem változtatnék semmin, büszke vagyok a játékosaimra - Santos

A végső győzelmre is esélyesnek tartott Németország az Eb egyik meglepetéscsapatával, a 2004-es bajnok Görögországgal találkozott a torna második negyeddöntőjében. Az első félidőben Joachim Löw alakulata hatalmas fölényben játszott, helyzetek tucatját dolgozta ki, de csak Philip Lahm ragyogóan eltalált lövésének köszönhetően került előnybe. A fordulás után a görögök Szamarasz révén egyenlítettek, de ezután Németország focisulit tartott, és végül magabiztosan jutott be az elődöntőbe. A hellének portugál szövetségi kapitánya, Fernando Santos büszke játékosaira.

Santos mester sem tudta jó tanácsokkal ellátni játékosait

"A második félidőt erősen kezdtük, pár helyzetet kidolgoztunk, végül be is találtunk. A második gól után már nem volt sok esélyünk. Gratulálni szeretnék a játékosaimnak, akik az utolsó pillanatig küzdötte." - kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót Santos. A görög csapatban nem volt ott a Jorgosz Karagunisz, akinek hiányát megérezte válogatottja. "Karagunisz nagyon fontos játékos, főleg mert nagyon tapasztalt, meg tudja tartani a labdát, helyet tud csinálni a csapatnak a pályán. Nagyon hiányzott a játéka, főleg az első félidőben, ahol olyan játékosra lett volna szükségünk, aki segít abban, hogy levegőhöz jussunk."

"Nem változtatnék semmin, mivel ez volt a tervünk, ezekkel a játékosokkal találtuk ki a taktikát, az edzéseken erre készültünk, ott ugyan nagyon jól ment, a mérkőzésen ebből keveset tudtunk megvalósítani."

EURO 2012 - Negyeddöntő
Németország - Görögország 4-2 (1-0)
Gdansk, PGE Arena Gdansk, vezette: Damir Skomina (szlovén).
NÉMETORSZÁG: Neuer - Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Reus (Götze, 80.), Özil, Schürrle (Müller, 67.) - Klose (Gomez, 80.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw.
GÖRÖGORSZÁG: Szifakisz - Toroszidisz, K. Papadopulosz, Szokratisz, Cavellasz (Fotakisz, 46.) - Kacuranisz, Makosz (Liberopulosz, 72.), Maniatisz - Szalpingidisz, Szamarasz - Ninisz (Gekasz, 46.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Gólszerző: Lahm (39.), Khedira (61.), Klose (68.), Reus (74.), ill. Szamarasz (55.), Szalpingidisz (89. - 11-esből)
Sárga lap: Szamarasz (14.), Szokratisz (75.)