Wimbledon

Djokovics-Ferrero, Murray-Davigyenko, Tipszarevics-Nalbandian és Tsonga-Hewitt az első körben

Elkészítették a sorsolást a hétfőn kezdődő wimbledoni tenisztornára. A férfi egyesben több érdekes párosítást is találunk az első fordulóban, a címvédő Novak Djokovicsnak például egy korábbi világelsővel kell megküzdenie.

Igaz, Juan Carlos Ferrero nem mostanában állt a világranglista élén, hanem még 2003-ban került oda, nem sokkal az után, hogy megnyerte a Roland Garrost, ami egyetlen Grand Slam-győzelme. Papíron tehát nem lehet gondja ellene a jelenlegi világelső Djokovicsnak, aki számára az első igazi kihívást Tomás Berdych jelentheti a negyeddöntőben. Feltéve, hogy a cseh eljut oda, ő ugyanis a mindenkire veszélyes lett Ernests Gulbis ellen kezdi a tornát.

A hatszoros wimbledoni bajnok Roger Federer szintén a tábla felső felében, azaz Djokovics ágán található, így az elődöntőben találkozhatnak. A svájci Grand Slam-rekorder a spanyol Albert Ramos ellen kezd, a nyolc között pedig az amerikai adogatógéppel, John Isnerrel találkozhat, ha utóbbi túljut nagy ellenfelén, Nicolas Mahut-n, akivel két éve a történelem leghosszabb meccsét játszották, és ezúttal a második körben találkoznak. Isner útját Janko Tipszarevics vagy a múlt héten a Queen's Clubban balhézó David Nalbandian is keresztezheti, ők az első fordulóban csapnak össze.

Az alsó ágat természetesen a kétszeres győztes Rafael Nadal, és a hazaiak reménysége, Andy Murray uralhatják, de a spanyolnak az őt Halléban legyőző Philipp Kohlschreiberrel vagy az ugyanott Federer elleni sikerével tornát nyerő Tommy Haasszal kell megküzdenie a második körben, később pedig Jo-Wilfried Tsongával is összefuthat, ha a francia nyerni tud Lleeyton Hewitt ellen, akivel már az első fordulóban megmérkőznek.

Murrayre már az első fordulóban nagy feladat várhat a korábbi világranglista 4. orosz Nyikolaj Davigyenko személyében. Ha pedig rajta túljut, jön a szervakirályok sorozata: előbb a 2 méter 8 centis Ivo Karlovic, majd a kanadai Milos Raonic, végül a Karlovichoz hasonlóan horvát Marin Cilic. Ha őket mind ki tudja pipálni Murray, akkor az őt Párizsban legyőző, de füvön azért gyengébb - bár s'Hertongenbosch-ban épp menetelő - David Ferrer vagy Andy Roddick lehet az ellenfele a negyeddöntőben. Utóbbi két játékos a harmadik fordulóban találkozhat.