Női kézilabda

Böhn óvatosan fogalmazott az Eb-csoportunkat illetően

  • MTI

Mint ismert, pénteken megtartották a decemberben esedékes női Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását, a magyar válogatott a spanyolokkal, a horvátokkal és a németekkel került egy kvartettbe.

Vetési Iván, a szövetség elnöke a sorsolást követően úgy nyilatkozott, hogy ideálisnak mondható a magyar csoport, az elöljáró szerint a továbbjutással nem lehetnek gondok.

Karl Erik Böhn, a magyar válogatott norvég szövetségi kapitánya viszont óvatosabban fogalmazott. "Úgy vélem, kiegyenlített csoportba kerültünk az Európa-bajnokságon" - mondta Böhn. "A horvát, a német, a magyar és a spanyol együttes nagy harcot vív majd a továbbjutásért és a pontokért, véleményem szerint a négy csapat egymás elleni párharcaiban megjósolhatatlan a végeredmény. Mindegyik csoport erős, talán a B a leggyilkosabb, és az A valamennyivel könnyebbnek tűnik. Mi az 1. kalapból valószínűleg a leggyengébb horvátokat, míg a 4. kalapból a vb-bronzérmes spanyolokat, azaz a legerősebb válogatottat kaptuk. Természetesen tovább akarunk jutni a csoportból, és pontokat vinni magunkkal a középdöntőbe. Ha legalább hat mérkőzést tudunk játszani az Eb-n, az remek teszt lesz a válogatottnak, lemérhetjük, hol is tartunk. A magyar a világ legjobb közönsége, így remélem, hogy Újvidéken szinte hazai pályán léphetünk pályára."

A sportág európai szövetségének (EHF) monacói kongresszusán pénteken tartották a sorsolást, a magyar válogatott a harmadik kalapban kapott helyet. Az már korábban eldőlt, hogy Karl Erik Böhn szövetségi kapitány együttese - akárcsak idén januárban a férfi válogatott - a csoportkörben és továbbjutása esetén a középdöntőben is Újvidéken léphet pályára.

Női Európa-bajnokság
A csoportok beosztása
A csoport (Belgrád): Norvégia, Ukrajna, Szerbia, Csehország
B csoport (Nis): Svédország, Franciaország, Dánia, Macedónia
C csoport (Újvidék): Horvátország, Németország, Magyarország, Spanyolország
D csoport (Versec): Románia, Montenegró, Oroszország, Izland