Női kézilabda

Az Eb-n a spanyol-horvát-német trió lesz az ellenfele Görbiczéknek

megosztom

Megtartották a decemberben esedékes női Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását, a magyar válogatott a spanyolokkal, a horvátokkal és a németekkel került egy kvartettbe.

Görbicz Anitáék számára nem megoldhatatlan feladat a továbbjutás

A sportág európai szövetségének (EHF) monacói kongresszusán pénteken tartották a sorsolást, a magyar válogatott a harmadik kalapban kapott helyet. Az már korábban eldőlt, hogy Karl Erik Böhn szövetségi kapitány együttese - akárcsak idén januárban a férfi válogatott - a csoportkörben és továbbjutása esetén a középdöntőben is Újvidéken léphet pályára.

A magyar válogatott a horvátok és a vb-bronzérmes spanyolok mellett ismét összekerült Németországgal, amellyel már a selejtezőben is azonos csoportban szerepelt. A kvartettből az első három helyezett kerül a középdöntőbe.

"Ideálisnak mondható a sorsolás, akár a csoportunkat, akár az águnkat nézzük" – idézte az Magyar Kézilabda Szövetség közleménye Vetési Iván elnök szavait. "Mivel reményeink szerint hazai pályán játszhatunk Újvidéken, ezért úgy vélem, mindhárom csoportellenfelünk ellen jó esélyünk van a győzelemre, és bár minden meccsen nagy küzdelmet várok, a válogatottnak tovább kell jutnia a csoportból. Az águnk sem reménytelen, különösen, ha azt nézzük, hogy elkerültük Norvégiát, Franciaországot, Dániát, tehát a 2011-es világbajnokság három elődöntősét, valamint az Eb-ezüstérmes, és szintén olimpiai résztvevő svédeket."

A magyarok lemaradtak a tavalyi brazíliai vb-ről és a londoni olimpián sem vesznek részt. A kontinenstornának eredetileg Hollandia adott volna otthont, ám visszalépett a rendezéstől, így Szerbia lett a beugró.

Női Európa-bajnokság
A csoportok beosztása
A csoport (Belgrád): Norvégia, Ukrajna, Szerbia, Csehország
B csoport (Nis): Svédország, Franciaország, Dánia, Macedónia
C csoport (Újvidék): Horvátország, Németország, Magyarország, Spanyolország
D csoport (Vrsac): Románia, Montenegró, Oroszország, Izland

 

megosztom