Férfi kézilabda

Svéd átlövő-irányítót igazolt a Pick Szeged

A 185-szörös svéd válogatott, Jonas Erik Larholm kétéves szerződést kötött a Pick Szeged együttesével. A 193 centiméter magas játékos átlövő-irányító poszton bevethető.

Jonas Erik Larholm bemutatása a Pick Szeged férfi kézilabdaklubnál 2012-ben.

A klub csütörtökön mutatta be új játékosát. Larholm 2009-től játszott Dániában, ahová az FC Barcelonától érkezett. Karrierjét a svéd IK Sävehof korosztályos csapataiban kezdte, ahol kilenc évet töltött el (1991-2000). 18 éves korában bekerült a svéd klubcsapat felnőttkeretébe, és hat szezonon keresztül (2000-2006) rendszeresen játszott a világ egyik legerősebbnek tartott bajnokságában. Már ekkor 80 válogatott mérkőzésen szerepelt a svéd nemzeti együttesben, 2004-ben a világbajnokságon a legjobb játékosnak választották. A 2004/2005-ös szezonban a svéd bajnokság gólkirálya lett. A Sävehoffal kétszer nyerte meg a svéd bajnokságot, és kétszer a kupát. Karrierjének következő állomása a Barcelona volt. A katalán sztárcsapattal kupát és szuperkupát is nyert, és a Pireneusok Ligája (Pirineos League) első helyét is megszerezte. Az Alborggal először az EHF Kupában szerepelt, majd a 2010/2011-es szezonban a Bajnokok Ligájában. 2010-ben csapatával megnyerte a dán bajnokságot. Larhom a 2011-es világbajnokságon 4. helyezett svéd csapat egyik alapembere volt, londoni olimpiai kerettag.

"Játszottam már Spanyolországban és Dániában is, és most olyan európai országba szerettem volna menni, amelyik különbözik ezektől, amelyik új nekem. Emellett fontos szempont volt, hogy magasabb szintű csapathoz igazoljak. Kétszer jártam már Szegeden, egyszer a Barcelonával, egyszer az Aalborggal, és nagyon tetszett a sportcsarnok, a hangulat és város, várom már, hogy bemutatkozhassak a Pick játékosaként" - olvasható Jonas Larholm nyilatkozata a pickhandball.hu-n.

"Nagyon várom már az új szerzeményünket, hiszen a svéd válogatottban komoly szerepet betöltő játékosról van szó. Gólerős, mindhárom átlövő poszton bevethető, és a tapasztaltabb korosztályhoz tartozik. Éles, kemény mérkőzéseken a rutinja sokat számíthat" - köszöntötte új játékosát Skaliczki László vezetőedző.