Tenisz

Murray szerint az olimpiai arany egy sportkarrier csúcsa

A britek első számú teniszezője, Andy Murray úgy véli, lehet akárhány Grand Slamet nyerni, a sportban az olimpiai aranyérem a csúcs.

"A sportágon belül a Grand Slamnek van a legnagyobb rangja. De mindenhol máshol a világon az olimpiai aranyérem egy sportkarrier netovábbja. Olimpiát nyerni a nyáron - ez életem egyik legnagyobb célja" - mondta Murray, hozzátéve, úgy érzi, élete legbüszkébb momentumai közé fog tartozni a hazai olimpia.

Az ötkarikás tenisztorna küzdelmeit a wimbledoni pályán rendezik, Murarynek július 25. és augusztus 5. között hét győzelmet kellene aratnia, hogy végül az ő nyakába akasszák a legfényesebb medáliát. A világranglista negyedik helyezettje párosban testvérével, Jamie-vel próbál szerencsét.

"Az elmúlt négy évben sikerült megértenem, mit jelent egy teniszezőnek az olimpia, és hogy mit jelent nekem. Óriási jelentőségű, hogy hazai földön versenyzünk. Biztos vagyok benne, hogy ez rengeteg pluszt jelent nekem is érzelmileg, és jobb teljesítményre leszek képes ezáltal."