EURO 2012

Megduplázódott az érdeklődés az Egyesült Államokban az Eb iránt

  • MTI

Az Egyesült Államokban megduplázódott az érdeklődés a labdarúgó Európa-bajnokság iránt a négy évvel ezelőttihez képest a mérkőzéseket közvetítő ESPN sportcsatorna adatai szerint.

A csatorna csütörtökön azt közölte: amíg a 2008-as kontinenstorna csoportmérkőzéseit átlagosan 552 ezer amerikai tekintette meg, addig az idei, lengyel-ukrán közös rendezésű viadal hasonló szakaszában egymilliós volt az átlagos nézőszám.

A legnézettebb a címvédő spanyolok olaszok elleni összecsapása volt, amelyet 2,113 millió ember követett a televízióban, ez a szám nagyobb, mint - a döntőt leszámítva - bármelyik találkozóé a 2008-as Eb-ről.

A csatorna irányítóinak reményei szerint a csütörtökön kezdődő negyeddöntők során tovább emelkedik a nézettség, és a szombati spanyol-francia, illetve a vasárnapi angol-olasz meccstől azt várják, hogy megdől az esemény eddigi nézettségi rekordja.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!