EURO 2012

Eddig elkerülték Ukrajnát a futballhuligánok

  • MTI
megosztom

Az ukrán határőrség szerint mostanáig elkerülték Ukrajnát a futballhuligánok, az ország határátkelőhelyein mindössze 24 olyan személytől tagadták meg a belépést, akik a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság ukrajnai mérkőzéseire tartottak.

Volodimir Karasz, az Ukrán Állami Határőrszolgálat Eb ügyében illetékes főosztályvezető-helyettese csütörtöki, kijevi sajtókonferenciáján elmondta: a kontinenstorna kezdete óta Ukrajnában nem fordult elő a sporteseménnyel összefüggésbe hozható semmilyen incidens vagy konfliktus. Szerinte ez annak köszönhető, hogy nem érkeztek az országba agresszív szurkolói csoportok.

A tisztségviselő azt is közölte, hogy voltak olyan európai uniós állampolgárok, akik nem útlevéllel, hanem személyigazolvánnyal utaztak Ukrajnába. Számukra az ukrán határőrség az országba való belépésre feljogosító 300 külön engedélyt adott ki.

Karasz jelezte: az elmúlt 20 nap során az ukrán határőrizeti szervek mindössze 24 esetben tagadták meg az országba történő beutazást, ami ukrán viszonylatban minimális számnak tekinthető.

megosztom