Profi boksz

A WBO elrendelte a Bradley-Pacquiao meccs visszavágóját

  • MTI

Boksz Világszervezet (WBO) szerint a címvédő Manny Pacquiaónak kellett volna megnyernie az amerikai Timothy Bradley elleni váltósúlyú világbajnoki címmérkőzést, ezért a szervezet elrendelte a másfél hete Las Vegasban rendezett meccs visszavágóját.

Öt nemzetközi pontozóbíró nézte meg újra a Bradley sikerével zárult 12 menetes találkozót, mind Pacquiaót látta jobbnak.

Az egyik legnagyobb profi szövetség szerdán jelentette be, hogy öt nemzetközi pontozóbíró nézte meg újra a Bradley sikerével zárult 12 menetes találkozót, s valamennyien egyhangúlag a Fülöp-szigeteki öklözőt látták jobbnak.

A WBO jelezte, hogy a mérkőzés eredményét mindezek ellenére nem tudja megváltoztatni, ugyanakkor kötelezővé tette a visszavágót a felek számára.

A jelen egyik legjobb ökölvívójának tartott Pacquiao már a meccs után azt nyilatkozta, hogy egyértelmű győzelmet aratott, majd később bejelentette, hogy mindenképpen visszavágót akar Bradley ellen.

Pacquiao ezt megelőzően utoljára 2005-ben szenvedett vereséget, azóta 15 mérkőzést nyert meg. A 28 éves Bradley a pontozók számára kedvező döntésével megtartotta hibátlan mérlegét.