MTK

Kálnoki Kis Dávid már alig várja az NB I-es rajtot

Címkék:

Kálnoki Kis Dávid a másodosztályban bajnoki címet szerző MTK egyik alapembere volt az elmúlt szezonban. A fiatal játékosra az NB I-ben is kulcsszerep hárulhat, miután Szekeres Adrián távozott a kék-fehérek védelméből. A 20 éves védő a hathárom.hunak nyilatkozva elmondta, az MTK-nál szeretne bizonyítani a magyar élvonalban.

„Örülök, hogy túl vagyunk ezen az éven az NB II-ben – kezdte a hathárom.hu-nak a játékos. - Jó lett volna az első osztályban maradni, de nagy dolognak számít, hogy ilyen hamar sikerült visszajutnunk. Nagy a szakadék a két osztály között, főleg a csapatok játékosállományán látszik ez. Próbálok felkészülni arra, hogy még nagyobb szerepem lehet a csapatban idén.”

Akárcsak az MTK keretének többsége, Kálnoki Kis Dávid is a Sándor Károly Akadémia növendéke.

„Nagyon sok játékost ad az MTK-nak és az NB I-nek a Sándor Károly Akadémia, számtalan példát lehet erre felsorolni. A többi akadémia működésébe nem látok bele, az biztos, hogy én szerencsésnek tartom magam, hogy Agárdon nevelkedhettem. Nagyon jól van az egész rendszer kitalálva, mert az akadémiáról kiáramló fiatalok egyből be tudnak illeszkedni a felnőtt csapatba, mivel hasonló taktikai feladatokat kell megoldaniuk. A játékstílus szempontjából is illeszkedik egymáshoz az összes korosztályos együttes.”

A futballista korábban légióskodott az angol harmadosztályban szereplő Oldham Athleticnél is, ahol fontos tapasztalatokat szerzett.

„Felemásnak mondanám az angliai szereplésemet, bár az biztos, hogy védőként tökéletes volt a fejlődésem szempontjából az ott töltött idő. Azt tudni kell, hogy a Premier League, a Championship és a League One is különbözik egymástól. Utóbbira a tipikus angol foci a jellemző, a fizikális párharcok kerülnek előtérbe. Sokat fejlődtem fejjátékban is, ami szintén kulcsfontosságú volt arrafelé.”

A 20 esztendős védő tagja Róth Antal U21-es válogatottjának is, ahova az NB II-ből is meghívót kapott.

„Nehéz arról beszélni, hogy az U21-es csapatban stabil lenne a helyem, ha megkapom a bizalmat, próbálom mindig a maximumot nyújtani. Örülök, hogy az NB II-ből is bekerültem a legjobbak közé, az utolsó két mérkőzésen szerepet kaptam, bízok ebben a jövőben is. Persze nagy a különbség egy másodosztályú bajnoki és egy nemzetközi U21-es meccs között. Más stílusban játszanak a játékosok, nagyobb a fizikai igénybevétel, más az intenzitás is.”

Mivel az NB II később ért véget, mint az első osztály, az MTK pedig már el is kezdte az edzéseket, kérdés, mennyi ideje volt pihenni a játékosoknak.

„Próbálta a szakmai stáb megoldani, hogy mindenkinek azonos pihenőidő jusson. Néhányan hamarabb mentek el emiatt szabadságra. Nekem öt nap jutott, mivel még az U21-es válogatottban is szerepeltem. Ugyanakkor fiatal vagyok és az, hogy az NB I-re készülhetek a csapattal, felülír mindent. Mindenképpen maradok az MTK-nál és szeretnék végre az első osztályban bizonyítani.”