EURO 2012

Graham Poll szerint még nem veszett el minden Kassainak

A korábbi angol játékvezető, Graham Poll szerint elképzelhető, hogy Kassai Viktor megmenekül, és az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszban is bíznak rá mérkőzést. A magyar játékvezető nem adott meg Ukrajnának egy gólt a keddi, angolok elleni csoportmérkőzésen.

A D-csoport utolsó fordulójában rendezett találkozón Marko Devics a 62. percben lőtt kapura - egy lesről elengedett akció során -, a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt a visszafutó John Terry kivágta, ám Vad II István gólbíró nem jelezte ezt, így Kassai továbbot intett. A társrendező ukránok 1-0-s vereségükkel kiestek az Eb-ről.

"Az angol rajongók most azt gondolják, hogy igazságszolgáltatás történt, amikor Kassai Viktor és asszisztense nem vette észre, hogy Marko Devics lövését a gólvonal mögül vágta ki John Terry, de az UEFÁ-nál nem valószínű, hogy egyetértenek ezzel" - írta Graham Poll a Daily Mailnél vezetett rovatában.

"2010-ben Larrionda (az uruguayi játékvezető, aki nem adta meg Frank Lampard gólját - a szerk.) volt az egyik esélyese a döntő vezetésének, de az első adandó alkalommal hazaküldte a FIFA. Kassai és csapata is joggal tarthat ettől. Az UEFA csütörtökön nevezi meg az egyenes kieséses szakasz bíróit, sorsukat az mentheti meg, hogy a meg nem adott gól nem befolyásolta a továbbjutást.."